Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Çelik'e Yapılan Saldırı... -Faruk Çelik'i, 5 Şubatta Tabancayla Ayağından Vurduğu İddiasıyla Yargılanan İrfan Subaşı, 4 Yıl 7 Ay Hapis ve 375 YTL Para Cezasına Çarptırıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik'i, 5 Şubatta Partisinin Nilüfer İlçe Kongresinin Yapıldığı Binaya Girişinde Tabancayla Ayağından Vurduğu İddiasıyla Yargılanan İrfan Subaşı, 4 Yıl 7 Ay Hapis ve 375 YTL Para Cezasına Çarptırıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik'i, 5 Şubatta partisinin Nilüfer ilçe kongresinin yapıldığı binaya girişinde tabancayla ayağından vurduğu iddiasıyla yargılanan İrfan Subaşı, 4 yıl 7 ay hapis ve 375 YTL para cezasına çarptırıldı.

12. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Çelik'in avukatları Ferşat Karaismailoğlu ve Tayfun Gündoğdu ile sanık İrfan Subaşı ve avukatı Ümit Emek katıldı.

Sanık avukatı Emek, İmar Bankasının kapatılmasıyla maddi ve manevi sıkıntıya giren müvekkilinin, Faruk Çelik'e bir kastının bulunmadığını söyledi.

İrfan Subaşı da son sözünün sorulması üzerine, olayın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, ''Faruk Çelik'e bir kastım yok. Avukatımın sözlerine katılıyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, İrfan Subaşı'yı, kasten adam yaralamak suçundan 2 yıl 11 ay, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 8 ay olmak üzere 4 yıl 7 ay hapis ve 375 YTL para cezasına çarptırdı.

-OLAY-

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa milletvekili Faruk Çelik, 5 Şubat Pazar günü, partisinin Nilüfer ilçe kongresinin yapıldığı binaya girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla yakalanan İrfan Subaşı, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. 28 Martta yapılan duruşmada tahliye edilen Subaşı, tutuksuz yargılanıyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title