Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun Açıklaması

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, “Anayasaya yeni getirilmiş olan 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı gösterme süreci devam ediyor.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Anayasaya yeni getirilmiş olan 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı gösterme süreci devam ediyor. 9 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Şu anda her gün rakamları alıyoruz. Görüldüğü kadarıyla bu saate kadar 2 aday adayı 100 bin imzayı geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Temayül yoklama sürecine ilişkin de açıklamada bulunan Sorgun, "Cumartesi günü 78 ilimizde temayülleri yaptık. 117 bin 610 teşkilat mensubusunuz oy kullanıcı olarak yer aldı. Dün de Kayseri'de ve Ankara'da temayüller yapıldı. Bugün de son olarak İstanbul'da temayül yapılıyor ve böylece süreci tamamlamış oluyoruz. Büyük bir katılım oldu. Birçok ilimizde yüzde 90'larda temayüle iştirak oldu. Bir yönüyle baktığımızda olanca şeffaflığı ile süreçleri kamuoyu ile paylaşıyoruz ama adayların özeline ilişkin de gizliliğine riayet etmeye çalışıyoruz. Aynen seçimlerde olduğu gibi tutanaklar ve oy torbaları hassasiyetle korunuyor. Bu süreçte de gizliliğine azami özen gösterilecek" dedi.

Mülakat süreci hakkında ise Sorgun, "Bugün itibariyle 14 alt komisyon, 14 genel başkan yardımcımızın başkanlığında, 5'er kişiden oluşan komisyonlar aday adayları bugünden itibaren mülakata almaya başladılar. İstanbul'un mülakatları 3 bölge olarak yapılacak. Bunun dışındaki mülakatlar Ankara'da genel merkezde yapılacak. Bu görüşmeler 6 gün süre ile devam edecek. 6 günün sonunda alt komisyon çalışmaları tamamlanmış olacak" bilgisini verdi.

Mülakat sürecinde gerçekleştirilecek olan güvenlik soruşturmasıyla ilgili Sorgun, "Bütün aday adaylarımızdan adli sicil belgesi istiyoruz. Kongre süreçlerimizde bunu nasıl yapmışsak bu süreçte de en hassas bir şekilde devletimizin değişik birimlerinden bu bilgiler temin edilerek usulünce, kimseyi rencide etmeden yapılacaktır" açıklamasını yaptı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Sorgun İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title