Haberler

Aıds Hastası Kadın, Evinde Çaresizlik İçinde Bekliyor

Şanlıurfa'da Bir Hastanede 1996 Yılında Sezaryenle Yaptığı Doğum Sırasında Alınan Bir Ünite Kanla Aıds Hastalığının Pençesine Düşen Müzeyen Işıkgöz, Evinde Çaresizlik İçinde Bekliyor.

Şanlıurfa'da bir hastanede 1996 yılında sezaryenle yaptığı doğum sırasında alınan bir ünite kanla AIDS hastalığının pençesine düşen Müzeyen Işıkgöz, evinde çaresizlik içinde bekliyor.

Amansız hastalıkla mücadele eden Müzeyen Işıkgöz, 24 Şubat 2000 tarihinde bebeği Rukiye Işıkgöz'ün AIDS'ten ölümünün ardından her gün ölüm korkusuyla yaşıyor. Düzenli tedavisi yapılmadığı için durumu daha da kötüye giden Müzeyen Işıkgöz, evde yaşam mücadelesi veriyor. Eşinin tedavisini Sağlık Bakanlığı'nın 1 yıldan beri yaptırmadığını belirten Sedat Işıkgöz, "Bizleri adeta kendi halimize bıraktılar. Önceleri 3 ayda bir Ankara Numune Hastanesi eşimi tedavi ediyordu. Fakat 1 yıldan daha fazla bir süredir

eşimi tedavi için çağırmadılar" dedi.

Sedat Işıkgöz, son zamanlarda eşinin aşırı derecede kilo kaybettiğini, yataktan kalkamadığını belirtti. Bebeğinin ölümünün ardından psikolojisi iyice bozulan eşinin hiç kimseyle konuşmak istemediğini, adeta hayata küstüğünü belirten Sedat Işıkgöz; eşinin önceleri güler yüzüyle etrafa neşe dağıttığını, ama bu hastalıktan sonra yataktan çıkamadığını kaydetti.

(SİV-FÖ-ÖZ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title