Haberler

AGD, Diyarbakır'ın fethi programı düzenliyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, dernek olarak 25 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da Hz. Süleyman Camii park alanında düzenleyecekleri Diyarbakır'ın fethi programına vatandaşları davet etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, dernek olarak 25 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da Hz. Süleyman Camii park alanında düzenleyecekleri Diyarbakır'ın fethi programına vatandaşları davet etti.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Hz. Süleyman Cami önünde düzenlenen basın açıklamasına AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin ile dernek üyeleri katıldı. Programa ilişkin basın açıklamasını okuyan Ergin, Diyarbakır'ın Mekke'nin fethinin üzerinden on yıl geçmeden İslam toprağı olduğunu söyledi. Ergin, "Diyarbakır, Hazreti Ömer döneminde, İyaz bin Ganem komutasındaki İslam ordusu tarafından fethedilmiştir. Bizans yönetiminde bulunan ve zulümle yönetilen şehir, sahabelerce beş aylık kuşatmanın ardından barışçıl bir yolla 27 Mayıs 639'da İslam toprağı haline gelmiş ve böylece tarih boyu huzur, barış ve kardeşlik beldesi olmuştur, fetih işgal değildir" dedi.

Diyarbakır'ın İslam coğrafyasının göz bebeği bir şehir olduğunu hatırlatan Ergin, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'ın fethindeki inanç, Eyüp el-Ensari'yi İstanbul surları önüne taşıyan, Selahaddin Eyyubi'ye Kudüs'ü Haçlıların elinden geri alma gayretini veren, İstanbul'un fethi aşkını veren ve Çanakkale direnişini sağlayan inançtır. Kudüs, Mekke, Şam, Bağdat, Tahran, Diyarbakır, İstanbul ve Saraybosna İslam kardeşliği ile birbirine bağlanmıştır. Renkler, ırklar ve diller bu kardeşliğe bereket katmıştır. Aynı sofralarda oturulmuş, aynı ekmek paylaşılmış, aynı bayramlar kutlanılmıştır. Düğünlerin sevinci, cenazelerin hüznü birlikte yaşanılmıştır. Emperyalist ülkeler tarafından İslam coğrafyası, aralara çizilen yapay sınırlarla birbirlerinden koparılmaya çalışılmıştır. Mensubu olduğumuz milli görüş fikriyatı, öteden beri İslam coğrafyasının bütünlüğünü savunmuştur. Bizler, hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanların kardeş olduğunu seslendiriyoruz. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, İslam kardeşliğinin gereğini yapmanın gayretindeyiz. Biz inanıyoruz. Saraybosna, İstanbul, Diyarbakır, Tahran, Bağdat, Şam, Kudüs ve Mekke şehirleri birbirinden kopartılamaz. Bu ayrılık geçicidir ve Endonezya'dan Fas'a İslam Birliği çok yakın bir zamanda gerçekleşecektir. Fethinin 1380. yıl dönümünde bu mübarek beldeyi fethedip, İslam beldesi olarak bizlere emanet eden ve Diyarbakır'ımızda metfun bulunan sahabeleri rahmetle ve minnetle anıyor ve sahabe ahlakı ve yaşantısını elde etmeyi Rabbimizden diliyoruz. Diyarbakır'ımız aslında peygamberler ve sahabeler şehridir, bu yönüyle bilinen ve anılan bir şehir haline gelmesini Rabbimizden diliyoruz. Bu bağlamda Anadolu Gençlik Derneği olarak 25 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da şuan içerisinde bulunduğumuz Hz. Süleyman Cami park alanında düzenleyeceğimiz Diyarbakır'ın fethi programına tüm halkımız davetlidir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title