Haberler

Afyonkarahisar'da 11 Fetö Sanığı Hakim Karşısına Çıktı

Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) davalarında 11 kişi hakim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar'da görülen Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) davalarında 11 kişi hakim karşısına çıktı. "ByLock kullandıysam kafama sıkarım, 17-25 Aralık tan sonra kendimi bir kız gibi kolladım" şeklinde savunma yapan eski komiser yardımcısı sanık Ercan Ünüvar, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaların öğlenden önceki oturumunda 5'i tutuksuz 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar Hüseyin A., Nazire U., Seçil K., Ersevim Şanverdi ve Fatih Dönmez yargılandı. Yapılan duruşmalar sonrasında Şanverdi'ye 9 yıl 4 ay 15 gün, Dönmez'e ise 8 yıl 3 ay hapis cezası verilerek tutuklanmalarına karar verildi. Hüseyin A. ve Nazire U.'nun duruşmaları ileri bir tarihe, Seçil K.'nın duruşması da baygınlık emaresi göstermesi sonucu öğleden sonraki bir saate ertelendi. Hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklardan; Mustafa Akif Topkoç 6 yıl 3 ay, Tuncay Ürkmez 9 yıl 9 ay, Ekrem Koca 10 yıl 6 ay, Kadir Özkan 6 yıl 6 ay 22 gün, Cüneyt Dönmez 10 yıl 6 ay ve Ercan Ünüvar 9 yıl hapis cezası ile cezalandırıldılar.

" Bank Asya'ya para yatırdığım için pişmanım"

Hakim karşısına çıkan ve yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Ercan Ünüvar, yaptığı savunma ile dikkat çekti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Sandıklı ilçesinde karakol amiri olarak görev yaptığı öğrenilen Ünüvar, cep telefonunda çıkan ve örgütün gizli mesajlaşma programı olan ByLock'u kendisinin yüklemediğini iddia etti. 15-25 Aralık sürecinin ardından Bank Asya'da bulunan parasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine çekip bir devlet bankasına yatırdığını savunan Ünüvar, "Cumhurbaşkanının çağrısından 8 gün sonra paramı oradan çekip Ziraat Bankasına yatırmam benim örgüte karşı bir tavır koyduğumu gösteriyor. Bank Asya'ya para yatırdığım için pişmanım, ama çekip devlet bankasına yatırdığım için mutluyum" dedi.

"17-25 Aralık'tan sonra kendimi adeta kız gibi kolladım"

Cep telefonunda bulunan ancak kullanmadığı tespit edilen ByLock'u kendisinin yüklemediğini öne süren Ünüvar, şunları söyledi:

"ByLock'u telefonuma yükleyeni bulsam ya da bilsem hemen söylerim. Bildiğim bir şey varsa bunu saklamak kendi adıma aptallık olur. 15 Temmuz gecesi Sandıklı ilçesinde İlçe Emniyet Müdürü ve Kaymakam yoktur. 15 Temmuz gecesi Belediye Başkanı Mustafa Çöl yaptıklarıma şahittir. O gece bütün polisleri 15 dakikada karakola toplayıp araçlarının yakıtlarını doldurtup, teçhizatlarını verdim. Ben bu lanet örgütün içerisinde yer almadım. ByLock kullandıysam 'A' harfi dahi yazdıysam kafama sıkarım. 17-25 Aralık'tan sonra kendimi adeta kız gibi kolladım, bilmediğim numaralara telefonumu bile açmadım."

Ünüvar yaptığı savunmanın ardından mahkeme heyeti tarafından 9 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

"Kadın sanık gözyaşları arasından iddianameyi dinledi"

Hakim karşısına çıkan ve tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan Seçil K. isimli kadın ise iddianamede yer alan ve cep telefonunda tespit edilen ByLock programından alınan mesajlar mahkeme heyeti tarafından okunurken fenalaştı Mahkeme başkanı, sanığın baygınlık emaresi gösterdiğini görünce oturarak savunma yapmasını istedi. Heyet, sanığın savunma yapamayacak şekilde olduğunu görünce duruşmayı öğleden sonraki bir saate erteledi.

Sanık avukatı ise ByLock'un tespit edildiği numaranın sanığa ait olduğunu ancak hattı onun kullanmadığını iddia etti. Seçil K.'nın örgüte ait yurtlarda müdürlük ve yine örgüte ait kurumlarda çeşitli görevlerde çalıştığı öne sürüldü.

Öte yandan, mahkemenin öğleden sonraki oturumunda da sanıkların yargılanmasına devam edildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Fatih Dönmez Bank Asya Ürkmez 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title