Haberler

Adıyaman'dan Kısa Kısa

12. sınıf öğrencilerine "Başarıda Moral ve Motivasyon" seminer verildi

Besni ve Gölbaşı ilçelerinde, 12. Sınıf öğrencilerine yönelik "Başarıda Moral ve Motivasyon" konulu seminer verildi.

Adıyaman Valiliği koordinesinde İl Etüt ve Proje Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü "Şefkat Örtüsü" Projesi kapsamında Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, Besni'de öğrencilere arkadaşın önemi, başarı için hedefin büyüklüğü, başarısızlığın temelinde mazeret üretimi, masa başı çalışmanın faydalarından anlattı.

Seminerde arkadaş seçmenin öğnemine değinen Ertuğrul, başarı için büyük hedefler konulması gerektiğini ve bu hedeflere ulaşmak için gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Besni Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan seminere İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mahmut Öztürk, Adıyaman Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Okul ve Kurum amirleri, Merkezdeki son sınıf öğrencileri ve eğitimciler katıldı.

Daha sonra Gölbaşı'na geçen Ertuğrul, buradaki 12. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.Buradaki öğrencilere başarının kurallarını anlatan Ertuğrul, söz konusu  kuralların yerine getirildiği takdirde başarının kendiliğinden geleceğini söyledi.

Öğrencilere nasıl ders dinlemeleri gerektiği hakkında bilgiler veren Ertuğrul, şöyle konuştu:

"Öğrenci önce sınıfa girerken, sınıfta öğretmenden başka kimseyi dinlemeyeceğine dair kendi kendine söz vermeli. Çünkü insan herkese yalan söyler ama kendine yalan söyleyemez. Bundan dolayı kendi kendine söz vermelidir. İkincisi ise anlatılanları not almalıdır. Son olarak ise derslerini tekrar etmelidir. Bir öğrenci eğer bu üç temel esasları yerine getirirse başarı kendiliğinden gelir. Çok önemli yerlere gelen insanlar sizden zeki değillerdi. Siz de bu üç temel esas üzerinde planlarınızı yaparsanız başarı kendiliğinden gelir"

-Gölbaşı'da merkezi sınav sistemi bilgilendirme toplantısı

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl orta öğretime geçiş sisteminde ilk kez uygulanacak merkezi sınav sistemiyle konusunda okul müdürlerine bilgi verdi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, yapılacak sınavın önemine değinerek okullardaki başarıların nasıl artırılması gerektiğini anlattı.

Ortaöğretime geçiş sınavınının yapısında değişiklik yapıldığını belirten Özduman, "Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede, öğrenci, öğretmen ve okul arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi hedefleyen eğitim politikamızın gereği olarak, ortaöğretime geçiş modeli güncellenmiştir" dedi.

Yeni sistemin temel niteliğinin öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemek olduğunu ifade eden Özbuluttir, şöyle konuştu:

"Bu modelle öğrenci, öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmeyi, eğitim sürecinde öğretmenlerin ve okulun rolünü daha etkin kılmayı, ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamayı, sınav kaygısını sürece yayarak azaltmayı, öğretmenin mesleki performansını artırmayı, okul dışı eğitim kurumlarına yönelik ihtiyacı azaltmayı, öğretim programlarının uygulanmasını ve öğrenci kazanımlarını objektif bir şekilde izlemeyi ve değerlendirmeyi, başarı değerlendirmesini sürece yaymayı, telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmayı, orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerini değerlendirmeyi amaçlıyoruz"

Konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, okul müdürlerine yeni sınav sistemi hakkında detaylı bilgiler verdi. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Çoban Adıyaman Besni Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title