Haberler

Adana'da "Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdem, insanların Hz. Muhammet'in hayatını bilmelerinin onu örnek olmaları bakımından son derece önemli olduğunu söyledi.

Erdem, Ülkü Ocakları Adana İl Temsilciliğince "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Hz. Muhammet'in hayatı hakkında bilgiler verdi.

"İnsanlığın doğumundan ölümüne kadar hayatını bütün teferruatı ile bildiği başka bir insan olmadığını düşünürseniz, lehte ve aleyhte binlence kitabın onun hakkında yazıldığını idrak ederseniz, Hz. Muhammet'i burada anlamanın, hatırlamanın kısa bir zamanda mümkün olmayacağını bilirsiniz" diyen Erdem, şunları kaydetti:

"Hz. Muhammet, her şeyden önce Allah'ın insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği bir peygamber olduğunu bilmemiz yeter. Şüphesiz ki hem yaşadığı dönemde, hem de onun getirdiklerine sahip çıkarak dünya ve ahiret saatini kazanacak olan insanların Hz. Muhammet'in hayatını bilmeleri, onu örnek almaları bakımından son derece önemli. Yine takdir edersiniz ki alemlere rahmet olarak gönderilen bir insanın doğumundan ölümüne kadar hayatında bir takım özelliklerin bir takım zarafetlerin olması kaçınılmaz olsa gerek diye düşünüyorum. Elbette Hz. Muhammet sıradan bir nisan değildir ama her şeyden önce yaşayan dönemin insanları onun insan üstü özelliklerini gördüğü zaman geçmişte yaşayan diğer din mensuplarının yaşaya geldikleri yanlışlara düşürülmemesi bakımından, hem kendisi hem de onu alemlere elçi olarak gönderilen Allah tarafından uyarılmıştır. Bu husus da çok önemlidir."

Erdem, Hz. Muhammet'in 571 yılında Mekke'de dünyaya geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ama babası onun dünyayı aydınlatmasını görme şerefine eremedi. Zira babası Hz. Muhammet doğmadan 2 ay önce vefat etmişti. 6 yaşında annesini, 8 yaşında dedesini kaybetti. Tüm bunlar düşünüldüğünde şimdiki dönemde ifade edilen yetimlik, öksüzlük Hz. Muhammet'in henüz doğumundan itibaren bir kader olarak tecelli etmiştir. Böyle düşündüğünüzde Hz. Muhammet'in sıradan bir insanın başına gelebilecek tüm acıları, sıkıntıları hayatında yaşamış olduğunu görüyorsunuz. O rahmet elçisiydi, o insanlığı her halde örnek olarak gönderilmiş bir insandı. Hz. Muhammet kendisini alemlere rahmet yapmaya müsait insani yüceliklerin hepsiyle imtihan etmiş ve o yaşadığı 63 yıllık hayat zarfında hepsini en üstün başarı ile tamamlayarak rahmeti rahmana kavuşmuştur."

Etkinliğe daha önce katılacağı bildiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım katılmazken, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve çok sayıda kişi katıldı.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title