Haberler

Adana: 30 Ağustos Zafer Bayramı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, 30 Ağustos'un Türk ulusunun kaderinin dönüm noktası olduğunu belirtti.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, 30 Ağustos'un Türk ulusunun kaderinin dönüm noktası olduğunu belirtti.

Barışık, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 84. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 30 Ağustos'un emperyalist devletlere karşı verilen mücadelenin başarı noktası ve gerçekleştirilen devrimlere temel olduğunu kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin her dönemde çeşitli iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Barışık, "Birlik ve beraberliğimiz, kararlılığımızla her türlü zorluğu, tehdidi bertaraf etmeyi başardık. Ülkemizin dirliğini, bölünmez bütünlüğünü, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatma kararlılığındayız. Büyük zaferi coşkuyla, gururla kutluyoruz" dedi.

Barışık, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Anadolu'da birlik ve beraberliği sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm dünyaya Türk ulusunun yok edilemeyeceğini, Türk vatanının işgal edilemeyeceğini kanlarıyla zafer destanı yazarak kabul ettirmiştir. Türk ulusunun kaderinin dönüm noktası olan büyük zafer, düşmanların tümünün yurttan temizlenmesi ve 29 Ekim 1923'te kurulan cumhuriyetle tamamlanmıştır. Bu şanlı destanı yazanların başında Gazi Mustafa Kemal Paşa ile onun komutanları ve askerleri ile cepheye yalınayak cephane ve yiyecek taşıyan dedelerimize ve ninelerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Adanalı esnaf ve sanatkarlar olarak tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title