Haberler

Adalet Bakanı Çiçek,"papa'nın Ziyareti Türkiye Açısından Önemli Bir Fırsat"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Toplanan Bakanlar Kurulu Sona Erdi.başbakanlık Merkez Bina'da Yaklaşık 6 Saat Süren Toplantı Sonrası Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Açıklama Yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi.Başbakanlık Merkez Bina`da yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, açıklama yaptı.

-İSTANBUL TRAFİĞİ-

Toplantıda İstanbul trafiğinin ele alındığını ifade eden Bakan Çiçek, yapılan tüm çalışmalara rağmen İstanbul`daki trafik sorununa halen devam ettiğini, sorunun çözümü için komisyon kurulduğunu söyledi

-PAPA`NIN ZİYARETİ-

Bakan Çiçek yarın Türkiye gelecek oalan Papa`nın ziyaretine ilişkin ise şunları söyledi; ¨Türkiye hoşgörüsü, misafirperverliği ile dünyada itibarı olan bir ülkedir. Bu özelliklerin bir defa daha dünyaya gösterilmesi açısından önemli bir fırsattır.Bu ziyarette Cumhurbaşkanı Sezer`in davetisi olarak gerçekleştirilmektedir. Papa`nın gelmesi dolayısıyla vatandaşların belli kesiminde rahatsızlık vardır. Bu Papa`nın Papa oluşundan değil yaptığı açıklamalar nedeniyledir bu rahatsızlık. O açıklamaların talihsiz, yanlış ve inciti olduğunu açıklamıştık. Bu ziyaret Türkiye açısından önemli bir fırsat. Başbakan yarın yurtdışına gidecek. Havaalanında bir görüşme imkanı mümkün olabilecektir.¨

-SORULAR-

¨AB Dönem Başkanı Finlandiya, Kıbrıs konusunda taraflarla sürdürdüğü görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. Müzakereler durdurabilir mi?¨ sorusu üzerine Bakan Çiçek,¨Bakan Gül yurtdışında temaslarını sürdürüyor.Müzakerelerin kesilmesi için sebeb görmüyoruz.AB ile ilişkilerimizin derinliği var. Kıbrıs konusu AB`nin ön şartı değildir. İlişkilerimiz iki tarafında menfaatinedir.Tartışmalar da iki tarafta zarar görür. Müzakereler her halükarda sürdürülecektir. Türkiye yükümlülüklerini yetirine getirmiştir, getirmeye de devam ediyor. Kararlılığımızı sürdürüyoruz. Kıbrıs konusunun böylesine bir ilişkiyi engellemesi, iki tarafında zararına olur.Bu noktadaki tavrımızı net olaraka ortaya koyduk. Çözümden yana olduğumuzu da referandumda gösterdik.¨dedi.

-ACARİSTANBUL-

Bakan Çiçek, Acaristanbul villaları ile ilgili bir soru üzerine ise,¨O konu konuşulmadı. Bakan Pepe`ye sorarsınız. Bu ülkede devletin giremediği bir yer olamaz. Devlet kurallara uyarak her yere girer. Kimse kenidini kurallardan üstün tutamaz. Bunlar bir dönemin zaaflarıdır. Devlet şuraya giremez diye bir şey olamaz.¨diye konuştu.

-301. MADDE-

Bakan Çiçek 301. madde ile ilgili bir soruya ise, bu madde de yapılması düşünülen değişiklikle ilgili birkaç çalışmanın geldiğini belirterek,¨Tümüyle kalksın diyenlerin sayısı azalıyor artık. Değişiklik olsun diyenler var. Maksatına uyacak bir değişiklik olabilecekse ona da bakarız.¨şeklinde yanıt verdi.

-MEDENİYETLERARASI DİYALOG-

Türkiye`nin medeniyetlerarası diyaloğa önem verdiğini, Papa`nın bu ziyaretininde bu anlamda önemli fırsat olduğunu belirten Çiçek,¨Buradan verilecek mesajlar önemli. Biz çatışmalardan rahatsız olan bir devletiz. Bu konudaki tavrımız bellidir.Bizim söyleceklerimizden çok Türkiye`yi ziyaret edeceklerin ne yapacakları önemlidir. Bu ziyaretin iki dünya (İslam-Hristiyan) arasında bir dönemeç olmasını arzu ederiz. Eylül ayında yapılan açıklamalar İslam dünyasında haklı tepkilere sebeb olmuştur. Ümit ederiz bunlar geride kalır.¨ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title