Haberler

ABD'nin Sürpriz Müttefiki: PKK

Güncelleme:

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Irak'ta cihatçı İslam Devleti örgütüne karşı verilen savaşa katılan PKK'nın kendine yeni bir rol bulduğunu yazdı.

Mahmur mahreçli kapsamlı haber-analiz, "Washington Irak'ta İslam Devleti militanlarına karşı savaşında kendine beklenmedik bir müttefik kazandı. Normalde terörist olarak nitelenen bir grup savaşçı" ifadesi ile başlıyor. "Yasadışı PKK'nın 30 yıldır Türk devletine karşı isyanı nedeniyle kınandığı" şimdi ise Irak'taki cihatçı militanların yenilgiye uğratılmasında rol oynadığı belirtiliyor.

"ONLARA İHTİYACIMIZ YOK"

Haberde ayrıca, İslam Devleti'ne karşı ittifak yapan PKK ile KDP arasında tekrar tarihi sürtüşmelerin yüzeye çıktığı aktarılıyor. Ajansa konuşan KDP'li bir yetkili, ABD ve AB'nin terör listesindeki PKK'nın varlığının Kürtlere silah verilmesini yavaşlatacağını söyleyerek "Onlara ihtiyacımız yok" diyor.

"TÜRKİYE'DEKİ İSYANI KÖRÜKLEMEZ"

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili ise 'PKK'nın Irak'taki rolünün Türkiye'dek isyanı körükleyeceği yönünde bir endişeleri olmadığını' belirtiyor. Ajansa konuşan Ankara merkezli Avrupalı bir diplomat ise PKK'nın, Irak'taki faaliyetlerini AB'yi terör listesinden çıkmak için ikna edebilecek bir diplomatik kaldıraç olarak gördüğünü söylüyor. Ancak diplomat AB'nin Türkiye ile anlaşmaya varmadan PKK'yı terör listesindne çıkarmasının mümkün olmadığını söylüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

ENSARİ:

Pkk ışıdın belini kırdı. Bütün bu provakasyonlar pkk nin yasalllaşmasını engellemek ışıdın elini güçlendirmek için. pkk yi sınır dışından içeriye almaya çalışıyorlar. Pkk bu oyunu bozmalıdır.

53
19
yanıtYanıtla
engintozak1986@hotmail.com:

tarih boyunca hep çakallık peşinde koştunuz dua edin abd uçaklarına görürdünüz erbili rüyanızda . . . pkk mahmuru 24 saatte boşaltmak zorunda kaldı borumu lan ışid bu. . .

yanıt0
yanıt0
gerçekçi:

bütün aklı olan biliyorki pkk terör örgütü değildir, asıl pkk teröristlerle savaşıyor, mesela t. c. kürt topraklarını işgal edip soykırım yapmasa, milletin kimliğini işkenceyle değiştirmeye kalkmasa, ahlaksızlık yapmasa pkk savaşmazdı

22
20
yanıtYanıtla
Nesli:

ABD PKK İSRAİL IŞID HEPSİ AYNI BENCE

19
21
yanıtYanıtla
musti:

Türkiye çıkarın demedikçe siz o teröristleri listenizden çıkaramazsınız. Bir ton anlaşma var bu tür maddeler için. Anca laf olur, kimse o kansız örgütü terör listesinden çıkaramaz.

10
13
yanıtYanıtla
vatandaş:

türk ve kürt milliyetçileri hepiniz birer yalansınız bu coğrafyanın gerçeği ağırlıklı olarak kardeş olarak asırlardır beraber yaşayan müslüman halklardır sizler emperyalistlere satılmış onlara maşalık yapan ağanız ne isterse yerine getiren hainlersiniz

14
2
yanıtYanıtla
yener kibar:

zaten eski dost değillermi besliyorlar işlerini görmek için kullanıyorlar kimi hoca kimi asker kimi siyasetçi kimi gazeteci kimi zengin kimide pkk garip senecek bir şey değil millet bili yor bilmasek bizde onlar gibi bir birimizi kırarız

6
8
yanıtYanıtla
türkiye:

bilader bu kuzey irak kürtleri neden bu kadar nankör? arablarla ic ice olduklari icinmi yoksa? pkk nin büyük cogunlugu kuzey iraktan geliyor . . ABD tarafindan kullanilip aldatildilar , saddam tarafindan kimyasal silahlarla kiyima ugradilar , korkularindan milyonlarcasi bize sigindi ama gel gelelim bugün bize karsi savasiyorlar . . güya türkiyedeki kürt kardeslerimizin Haklarini Koruyorlarmis . . ulan dürzüler siz kimi kandiriyorsunuz? siz türkiyedeki kürtlerin sahip olduklari haklara irakta iranda suriyede sahipmisiniz ulan ? arablar sizden o kadar nefret ediyorki ISID örgütünü kurup sizleri gebertiyorlar , bunlar baslangic hele bi iraki bölmeye calisin allahima kitabima orta doguyu sizler icin cehenneme ceviririz simdiye kadar görmediginiz tatmadiginiz bir sekilde

3
10
yanıtYanıtla
Agırı04m@m.m:

Çok dolusun kürtlere karşı çok istiyosan Irak uzak değil git ış itlere katıl siz daha uyumaya devam edin...

yanıt0
yanıt0
SİVRİHİSAR:

KEKO=HAMAM BÖCEĞİ , DURUM BU.

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title