Haberler

ABD Güçleri Irak Gazeteciler Birliği'nin Bürosunu Bastı

ABD Askerleri, Irak Gazeteciler Birliği'nin Bağdat'taki Merkez Ofisine Baskın Düzenleyerek Silahlı 10 Korumayı Tutukladı.

ABD askerleri, Irak Gazeteciler Birliği'nin Bağdat'taki merkez ofisine baskın düzenleyerek silahlı 10 korumayı tutukladı.

Birliğin başkanı Şihab el Timimi, ABD güçlerinin birliğin Kasra bölgesindeki merkezine saat 19.00'da (TSİ 20.00) baskın düzenleyerek, 10 korumayı tutukladığını ve korumalara ait ruhsatlı silahlara el koyduğunu belirtti. Timimi, "Çalışanların odalarının kapılarını kırdılar, gazetecilerin dosyalarını karıştırdılar ve kırık kapılarla ve korumasız bir şekilde bırakarak binayı terk ettiler" dedi.

Timimi, ABD'nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad'dan olaya müdahale ederek korumaların serbest bırakılmasını ve Iraklı gazetecilerden özür dilenmesinin sağlanmasını istedi. Timimi, "ABD'li askerler gündüz çalışanlar bürodayken gelseydi kapılar onlara normal bir şekilde açılabilirdi. Birlik, bu tuhaf ve sorumsuzca davranışı kınıyor ve korumaların güvenliğinden bu işgalci kuvvetleri sorumlu tutuyor" diye belirtti.

Dünya genelindeki tüm basın kuruluşlarından destek bekleyen Irak Gazeteciler Birliği Başkanı, Irak hükümetinden de "Irak'taki kuruluşlara yönelik bu tür şiddet olaylarını önlemek için vatansever bir duruş sergilemesini" istedi.

(AFP-SŞ-SŞ-MEF-)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title