Haberler

ABD, 11 bin 100 Km'den IŞİD'i Vurdu

Güncelleme:

Türkiye'den kalkan ve ilk kez Suriye'de IŞİD hedeflerini vuran Predatör de vuruş komutunu İncirlik'e 11 bin 100 km ötedeki Nevada'dan aldı. Bu olay adeta bilgisayar oyunlarını andırıyor.

İncirlik Üssü'ndeki ABD'ye ait İHA'lar ABD'nin Nevada'daki askeri üssünden idare ediliyor. Salı akşamı Türkiye'den kalkan ve ilk kez Suriye'de IŞİD hedeflerini vuran Predatör de vuruş komutunu İncirlik'e 11 bin 100 km ötedeki Nevada'dan aldı.

ABD adeta, IŞİD mevzilerini Predatör'le bilgisayar oyunlarına benzer şekilde vuruyor.

KOMUT NEVADA'DAN

Geçen salı akşamı İncirlik'ten havalanan silahlı Predatör, IŞİD'in Suriye'deki kalbi konumundaki Rakka'da kritik hedefleri, Türkiye'den yaklaşık 11 bin 100 km'den fazla uzaklıkta Nevada'daki üsten komuta edilerek vurdu.

BİLGİSAYARLA İŞİ ÇÖZÜYOR

ABD Hava Kuvvetleri 1995'den beri kullandığı Predatörleri Nevada'daki Creech Hava Üssü veya New Mexico'daki Holloman Hava Üssü'nden yönetiyor. İncirlik'e konuşlu silahlı iki Predatör'ün Nevada'daki üsten yönetildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye ile ABD arasında varılan İncirlik mutabakatı sonrası IŞİD'e buradan yapılan ilk silahlı hava operasyonu şöyle gerçekleşti:

ABD, Genelkurmay Karargâhı, Hava Kuvvetleri ve İncirlik Üs Komutanlığı'na bölgeden gelen istihbaratlar doğrultusunda Rakka'da IŞİD'in üst düzey komutanlarının bir araya geleceği ve bir saldırı planı hazırlığı içinde olduğunu bildirerek, bunun için Predatör'le keşif uçuşu yapılıp, hedeflerin imha edileceğini bildirdi.

YER PİLOTU KALDIRDI, VURDU

Kanatlarının altındaki "Hellfire (Cehennem Ateşi)" füzeleri bulunan Predatör'ü Nevada'daki üste bulunan yer pilotu özel komuta kumanda ile havalandırdı. Predatör, casus uydular aracılığıyla IŞİD hedeflerini buldu. Predatör'ün elde ettiği bilgiler "Cehennem ateşi"ne yüklendi. Predatör, Suriye içindeyken Nevada'daki yer pilotu bir kez daha özel komuta kumandasındaki ilgili butona basarak güdümlü iki füzeyi fırlattı. ABD füze fırlatma işlemenin yapıldığı ve Predatör'ün yeniden İncirlik'e dönüşünü de Türkiye'ye anlık bildirimle iletti.

HER KOŞULDA GÖRÜYOR

İncirlik'teki iki silahlı Predatör MQ-1 modeli. Füze ve kameralarla modifiye edilmiş durumdalar. 740 kilometre yol katedebiliyor ve 16 saat havada kalabiliyor. Hellfire füzelerinin dışında, havadan havaya AIM-92 Stinger ve havadan karaya 6 Griffin füze daha taşıyabilir. AN/AAS-52 Hedefleme Sistemi'nin kullanıldığı Predatör'lerde yer alan kızılötesi kameralar ışığa göre kendini ayarlıyor. Duman, sis ve bulutların arasından görüntü alabiliyor. Lazer ışınları ile hedefi gösterebiliyor. Bir Predatör'ün değeri yaklaşık 4.5 milyon dolar.


Kaynak: Haberler.com / Güncel

İncirlik Türkiye Suriye Nevada Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (84)

rizeli:

bizim predetörlerde kamp diye köy bombalıyor dingil devlet

14
42
yanıtYanıtla
Polis:

Sen rizeli olamazsın

yanıt32
yanıt10
baybars:

T. C vatandaşı olmaktan utanıyorum. ABD li köpekler Türkiye den İHA kaldırıp Müslümanı, Türkmeni vuruyor. . Öldürüyor. . . Niçin Suriyede Irak benzeri kürdistan kurulması için. . . Işid gidince yerlerine kim gelecek PKK lı köpekler. . . . kimi tercih edersiniz tabi ki IŞİDi. . .

13
28
yanıtYanıtla
apti:

Isid kovalasin seni.

yanıt2
yanıt0
Yaziklar olsun!:

Senin varligin utanc verici

yanıt3
yanıt0
Remzi:

Terör örgütlerinin hepsi terördür PKK da PYD de işid de ypg de jpg de.

yanıt1
yanıt1
MİRBEY:

Son Dakika. . . ?#?Silopi?''de Polislerin rasgele taramasi sonucu; 2 genç vatandaşimizin yaşamını yitirdiği, 15 yaralı ve 6 evinde ateşe verildiği bilgisi geldi. . . Saldırılar ve olaylar büyüyor. ?#?SilopideKatliamVar?

12
26
yanıtYanıtla
caesar:

O iki genc dedigin ellerinde silah ve molotof olanlar mi ? polisin eline saglik o zaman geberin kopekler...

yanıt20
yanıt9
sondakika:

2 pkk lı köpek geberti mi lan kırobey

yanıt12
yanıt4
kulik:

Lan pislik sadece 2 tane köpek mi geberdi ? İnşallah 200 olur 2000 olur. . . Soyunuz kurusun hain domuzlar.

yanıt12
yanıt2
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title