Haberler

9. Paris Türk Film Festivali Başladı

Accor Türk Göçmen Derneği tarafından organize edilen 9.Paris Türk Film Festivali başladı.

Accor Türk Göçmen Derneği tarafından organize edilen 9. Paris Türk Film Festivali başladı. Paris Filmotheque du Quartier Latin salonlarında başlayan festival 8 Nisan'da sona erecek.

Serra Yılmaz ve JEAN Pierre Thorn, Müzik Sınır Tanımaz müzik grubu ile açılışı gerçekleşti. Film Festivaline yönetmenler ve sanatçılarda katılıyor.

Sinema Festival sorumlusu Zeynep Saygı, Festivalde bütünü ile Türk filmlerinin portresini çizmeye çalışıyoruz. Labirent gibi çok izlenmiş filmlerin yanı sıra 'Nar' gibi Türkiye'de çok fazla izlenme olanağı olmamış filmleri de gösteriyoruz. Fransız seyircisine Türk sinemasında ki çeşitliliği akatara bilmek. Belgesel ve uzun metrajlı filmlerde Özgür Candan'ın Antalya'da ödül kazanan belgeseli. Film gösteriminde Özgür Candan da bizlerle birlikte olacak. 'Yangın Var' filminin yönetmeni Murat Saraçoğu, Labirent'in yönetmeni Tolga Özbek, 'Geçmiş Mazi Olmadı mı'nın yönetmeni Özgür Candan, Avrupa'da Film yapan Türk kökenli genç yönetmen Kadir Balcı da bizlerle olacak dedi.

Açılışa katılan Paris Başkonsolosu Uğur Arıner, Paris Türk Filmleri Festivali'nin açılışında bulunmak güzel. Bu tür kültürel faaliyetlerin devamınını diliyorum. Mekan çok güzel seçilmiş. Film de çok güzeldi. Özellikle oyuncuların bulunması ayrı bir hava verdi dedi.

Paris Kültür Turizm Müşaviri Kalbiya Noyan, Festivali Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nce destekleniyor. Festival kapsamında gösterilecek filimler bakanlığımızca temin edilerek organizasyonu yapan kuruluşa iletildi. Sinema tüm insanları ortak bir noktada birleştiren çok önemli bir sanat dalı. Herkesin ortak şarkısı.D illerini bilmesek de insanları toplumları birbirine yaklaştıran belkide her kesin hem fikir olduğu bu sanatın Türk filmleri boyutuyla da Paris'te tanıtılması bizim için çok önemli dedi.

Paris Türk Hava Yolları Müdürü Erol Büyükçiçek, Festivale son üç yıldır THY ulaşım sponsoru olarak destek vermekte. Amacımız burada yaşayan Türklere Fransızlara Türk sinemasını sevdirmek, Türk kültürünü göstermek. Burada ki Türk lobisine destek vermek. THY olarak sanatçılarımızın her zaman yanında olmak,sosyal faaliyetlere katkıda bulunmak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu bilinci taşıyarak her zaman vatandaşlarımıza yardımcı olmak en büyük amacımız. Biz sadece yolcu getiren bir şirket olarak değil aynı zamanda sanatsal faaliyetlere destek veren bir şirket olarak anılmak isteriz. Sanatın ve sanatçının yanında olmaktan büyük gurur duyarız. Kurum olarak her zaman mümkün olduğunca sinema günlerine destek veriyoruz ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz diye konuştu.

Festival de gösterilecek filmler Ümit Ünal'ın 'Nar', Pelin Esmer'in '11'e 10 kala', Tolga Örnek'in 'Labirent', Derviş Zaim'in 'Gölgeler ve Suretler', Şerif Gören'in 'Ay Büyürken Uyuyamam', Kadir Balcı'nın 'Turkuaz', Murat Saraçoğlu'nun 'Yangın Var', Cem Arlıel'in 'Türk Pasaportu', Pelin Esmer'in 'Oyun', Mehmet Özgür'ün 'Geçmiş mazi olmadı mı' filmleri.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title