Haberler

9. Cumhurbaşkanı Demirel:

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesi Gerektiğini Savundu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savundu.

Rotary Kulübü'nünün düzenlediği yemekte konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cumhurbaşkanını halkın seçmesini istedi. Demirel, "Muhtarı seçerken bu halk reşit, milletvekilin seçerken reşit. Bırakın cumhurbaşkanını da bu halk seçsin. Mutlaka seçilecek bu cumhurbaşkanı. Bu cumhurbaşkanını halk seçsin. Kim istiyorsa çıkar. Ve yüzde 50'nin üstünde oy alması lazım. Aşağı almış en yüksek alan ikinci kişi üst tura gider. Birisi nasıl olsa üstünde oy alır. Güzel olur. Kimseye de şükran borcu olmaz. Buyurun yapın. İstanbul'un 70 milletvekili var hanginiz bana üç tanesini sayabilir. Ne biçim temsili sistem bu. Kim kimi temsil ediyor" dedi.

Bir roteryanın, "Tekrar bu ülkeye hizmet istenirse, Başbakanlık mı Cumhurbaşkanlığı mı hangisini istersiniz" sorusuna ise Demirel, "Ben bir aydınlatma görevi yapmak istiyorum. Çünkü 50 sene devlet hizmetinde bulundum. Birikimim var. Geçmiş zamanlarda gördüğümüz bir takım olaylar var. Bunların bir neticesi olması lazım. Bu neticeleri dosyalar arasında kitaplar arasında kalmasını istemiyorum. Genç topluluklara melsek topluluklarına gidiyorum. Düşüncelerini söylüyorum. Benim söylediğim şeyler hep yapıcıdır. Kendi kendimi aldatmak yoktur yapıcıdır. Bilirim ki başarının yerine koyulacak bir şey yoktur" dedi. Bütün görevleri yahtığını dile getiren Demirel, "Yirmi sene milletvekiliyim, 7 sene cumhurbaşkanıyım, 7 sene yasaklıyım. Akşam başbakanken sabahleyin hiçbirşey değilim. Bunların hepsini gördüm. Bunlardan dolayı kimseye kırgın ya da kızgın değilim. Bunların yekünü hepimize ait. Mümkün olduğu kadar haksızlıkları halkla kurumların halkla halkı birbirine düşürmemeye gayret ederek bunları yaptım. Milletim bana bütün görevleri verdi. Zorlanarak bu görevlere talip olduk ve bu görevleri verdi. Seçilmemiş hiçbir göreve gelmedim hep seçildim. Şimdi benim aktif görev peşinde değilim. Ben bunları yaptım çünkü. Bu ülke 70 milyon. Ülke cumhurbaşkanlığı dendiği zaman bir avuç insan olmalı. Bir elin parmaklarıyla sayılacak kadar değil. Hiç kimse yerine konulamaz değil mutlaka yerine konulur olmalı. Bizden sonraki çağ bizden daha yetenekli insanlar yetiştirmeli ancak o zaman ileri gideriz. Ben görevlerimin hepsini yaptım. Bundan sonra görev yapacak 70 milyon insan var. Bu güzel insanları çıkarmak lazım. Bir ülkenin insanlarının en önemli görevi nemelazımcılıktan kurtulmak ülkeyi yönetecek insanları kendisinin sahip çıkmasıdır. Görev yapacak insanları bulup çıkarmalı onlara sahip olmalıdır. Bundan sonraki görev yapacaklara hep beraber duacıyım. Ben bu görevlerin hepsini yaptım. Bana derseniz ki hadi bunlardan birine talip ol. Ben korkarım bunlardan birine talip olsam "adama bak be ne hırs bu ya bitmek tükenmek bilmiyor' derler. Ben gerçekten talip değilim" dedi.

Demirel'e konuşması sonrasında Rotary Kulübü yetkilileri tarafından ödül verildi.

(RC-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title