Haberler

83'üncü Büyük Atatürk Koşusunda Üzücü Bir Olay Yaşandı

- 83'üncü Büyük Atatürk koşusunda üzücü bir olay yaşandı 60 kez yarıştı 61'incisine kalbi yetmediANKARA - Atatürk'ün Ankara'ya ilk kez gelişinin 99'uncu yıl dönümünde, 83'üncü Büyük Atatürk Koşusu gerçekleştirildi.

- 83'üncü Büyük Atatürk koşusunda üzücü bir olay yaşandı

60 kez yarıştı 61'incisine kalbi yetmedi

ANKARA - Atatürk'ün Ankara'ya ilk kez gelişinin 99'uncu yıl dönümünde, 83'üncü Büyük Atatürk Koşusu gerçekleştirildi. Koşunun sonunda üzücü bir olay yaşandı, 60 yıldır yarışmaya katılan 91 yaşındaki Erdoğan Bulda, 61'inci yarışını tamamlayamadı ve hayatını kaybetti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için ilk kez geldiği ve Dikmen Keklikpınarı sırtlarında karşılanarak milli mücadelenin fitilinin çakıldığı 27 Aralık 1919 tarihi büyük önem taşıyor. Bu sebeple 1936'dan bu zamana kadar her yıl düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu, Dikmen Keklikpınarı mevkinde başlayarak, Ankara'nın tarihi tren garının önünde sona eriyor. Parkur mesafesi ile 10 bin 800 metre uzunluğunda. Yarışmanın 1936'daki ilk kazananı ise Galip Darılmaz oldu. 2018 koşusunda bu yıl kadın-erkek rekor bir katılımla bin 487 sporcu kayıt yaptırdı. Bitiş çizgisinin Ankara Tren Garı olması münasebeti ile sıkı güvenlik önlemlerinin alınması dikkatlerden kaçmadı. Bomba İmha ekiplerinin eğitimli köpekleri bitiş çizgisini didik didik taradı, gar önündeki araçları tek tek kontrol etti.

Madalya kupa para ödülü ve altın

2018 koşusunda erkeklerde kazanan Aksaray'dan 30 dakika 35 saniye ile kazanan Ramazan Baştuğ oldu. İkinciliği ise Bitlis'ten 30 dakika 58 saniye ile Saffet Elkatmış, üçüncülüğü de Kayseri'den katılan Ersin Tekal göğüsledi. Kadınlarda birinciliği İstanbul'dan 34 dakika 31 saniyeyle Elif Karabulut Dağdelen, ikinciliği de yine İstanbul'dan 35 dakika 26 saniyelik derecesi ile Remziye Temel alırken, Ankara'dan katılan ve 36 dakika 53 saniye ile bitiş çizgisine varan Nilay Ersun kazandı. Yarışmanın sonrasında ilk üçte dereceye giren sporculara, madalya, kupa, para ödülü ve 1'inci olan sporcuya yarım, diğer sporculara da çeyrek altın verildi. Ödül törenine katılanlar arasında, Ankara Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintımar, Gençlik ve Spor Bakanlığından ilgili müdürler ve Büyük Atatürk Koşusunu 8'er kez kazanan Şükrü Şaban, Mehmet Yurdadön ile geçmiş yıllarda birinciliği elde eden onlarca sporcu yer aldı.

60 kez katıldı bu sefer kalbi yetmedi

Öte yandan yarışmaya 60 kez katılan ve gençler ile genç sporculara örnek olan 91 yaşındaki Erdoğan Bulda, koşuya katılmama uyarısı yapılmasına rağmen koşuya katılıp fenalaştı. Yarış esnasında ambulans ile Başkent Hastanesi'ne kaldırılan Bulda, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Kemal Atatürk Dikmen Ankara Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title