Haberler

8. Giresun Günlerinde Şehitlere Anlamlı Vefa

Güncelleme:

Giresun Günleri kapsamında tarihi bir kültür hizmetine imza atan Giresun Federasyonu, Giresunlu 1076 şehidin listesini ilk kez bir kitapçıkta topladı.

8. Giresun Günleri kapsamında tarihi bir kültür hizmetine imza atan Giresun Federasyonu, Giresunlu 1076 şehidin listesini ilk kez bir kitapçıkta toplayarak, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane'de gerçekleştirilecek Giresun Günleri'nde ziyaretçilere hediye edecek.

27 Nisan'da Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaparak görsel bir şölen yapan Giresun Federasyonu'nun öncülüğünde ve Giresun Valiliği'nin himayesindeki 8. Giresun Günleri'nin açılışı yarın gerçekleşecek. Feshane'de 3 gün sürecek olan Giresun Günleri'nde önemli bir kültür hizmeti vermeyi amaçlayan Giresun Federasyonu, Giresunlu 1076 şehidin listesinin yer aldığı Giresun kitapçığını da ilk kez vatandaşlarla buluşturacak.

Giresun Federasyonu Kültür Komisyonu Başkanı ve "Devr-i Alem" belgesel programı yapımcısı İsmail Kahraman tarafından hazırlanan Giresun'un ilçe ilçe şehit listesi ilk kez açıklanacak. Kitapçıkta, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre başta 93 harbi, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere tüm mücadelelerde şehit düşen 1076 şehidin isimleri yer alıyor.

TURAN: "ŞEHİTLERİMEZE VEFA BORCUMUZ VAR"

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, 8. Giresun Günleri'nde önemli bir kültür hizmetini hemşehrilerine sunacaklarını söyledi. Giresunlu 1076 şehidin listesini federasyonun kültür hizmeti olarak Giresun tanıtım kitapçığı ile ilk kez kamuoyuna açıklamanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Turan, "Federasyonumuzun kültür hizmeti olan çalışmayı Feshane'de hemşehrilerimize dağıtacağız. Giresunlu şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlara olan vefa borcumuzu yerine getirmek için yaptığımız bu çalışma denizde bir damla. Onların isminin hatıra ormanlarında yaşatılması noktasında çalışmalarız var. Aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Giresun Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title