Haberler

8. Afrika Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Alfa Ömer Konare, "Ortadoğu'daki Sorunların Çözümü Konusunda Türkiye ile İşbirliği İçerisinde Elimizden Geleni Yapmak İstiyoruz" Dedi.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Alfa Ömer Konare, "Ortadoğu'daki sorunların çözümü konusunda Türkiye ile işbirliği içerisinde elimizden geleni yapmak istiyoruz" dedi.

Afrika Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirve toplantısı için Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaretinin ikinci gününde Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Alfa Ömer Konare ile görüştü. Konare, görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu. Afrika Birliği olarak Sudan ve Filistin'i önemsediklerini ifade eden Konare, "Başbakan Erdoğan ile görüştük. Afrika Birliği olarak Türkiye ile ilişkilerimizi her açıdan geliştirme niyetindeyiz. Ortadoğu, özellikle Filistin konusunda Türkiye ile beraber elimizden geldiğince çalışmak istiyoruz. Afrika Birliği olarak Sudan konusunda da elimizden geleni yapacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Birleşmiş Milletler (BM) binasında sırayla Kongo Devlet Başkanı Denis Sassou-nguesso ve Güney Afrika Cumhurbaşkanı Thabo-Mbeki ile bir araya geldi. Her iki görüşmede de Bakan Aydın ve Yıldırım ile Büyükelçi Altan da hazır bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki ile de ikili görüşmelerde bulundu.

(İB-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title