Haberler

77. Uluslararası Selanik Fuarı

77.Uluslararası Selanik Fuarı'na, AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinin (troyka) direktifleri ile Yunan Hükümeti tarafından yapılacak yeni kesintilere tepki gösteren kamu çalışanlarının gösterileri damgasını vurdu.

77. Uluslararası Selanik Fuarı'na, AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinin (troyka) direktifleri ile Yunan Hükümeti tarafından yapılacak yeni kesintilere tepki gösteren kamu çalışanlarının gösterileri damgasını vurdu.

Yunanistan'ın 31,5 milyar avroluk yeni kredi dilimini alabilmesi için 2013-2014 için gerçekleştireceği toplam 11,5 milyar avroluk kamu harcamaları kesintisi kapsamında, maaş ve sosyal haklarında yapılacak kesintileri protesto eden kamu çalışanları, şehrin çeşitli meydanlarında protesto gösterileri düzenledi.

İlk olarak sendikalara bağlı polis, sahil güvenlik ve itfaiye çalışanları muhalefet partisi milletvekillerinin de katılımıyla protesto gösterisi düzenledi.

Emekli askerlerin de katıldığı grup, Selanik Beyaz Kule'den Makedonya ve Trakya Bakanı Karaoglou'nun kaldığı belirtilen Makendonya Oteli'ne kadar yürüdü. Çevik kuvvet tarafından otele girişleri engellenen grup, gösterilerine son verdi.

Akşam saatlerinde Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ve Selanik İşçi Merkezi üyeleri Aristotelis Meydanı'nda geniş çaplı gösteri düzenledi.

Aynı saatte ve aynı yerde anamuhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon

(SYRIZA) ve Yunanistan Komünist Partisi'ne bağlı Mücadeleci İşçi Cephesi (PAME) üyeleri de çeşitli protesto gösterileri yaptı.

Sendikalı kamu çalışanlarından ayrılarak fuar alanını koruyan polise taş ile çeşitli cisimlerle saldıran ve kendilerini "anarşist" olarak tanımlayan gruplara polis göz yaşartıcı gazla yanıt verdi.

Öte yandan, Anti Kapitalist Cephe (ANTARSIA) üyeleri ise fuar önünde Avrupa Birliği bayrağı yaktı.

Başkent Atina ve çevre şehirlerden kaydırılan emniyet güçleri ile birlikte fuarın güvenliğini sağlamak için yaklaşık 3 bin 500 polis görev yapıyor.

Muhabir: Ayhan Mehmet - Nevbahar Kabaklı

Yayıncı: Tarkan Demir - SELANİK

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title