Haberler

7'den 70'e Kanser Hastaları İçin Koştu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geliri kanser tedavisi ve araştırmalarında kullanılmak üzere yerleşik yabancılar tarafından organize edilen ’Yaşam İçin Yarış’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geliri kanser tedavisi ve araştırmalarında kullanılmak üzere yerleşik yabancılar tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Yarış öncesi katılımcılar Beşkaza Meydanında toplu halde müzik eşliğinde ısınma hareketleri yaparak, kanserden hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) tarafından 'Yaşam İçin Yarış' adı altında organize edilen yarış, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünden başladı. Yarışa çoğunluğu ilçede yaşayan İngilizler'den oluşan toplam 500 kişi katıldı. Yaşları 7 ile 80 arasında değişen yarışçılar etkinliğe katılabilmek için bağışta bulundu. Fethiye Belediyesi Kültür merkezi önünde Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından başlatılan yarışta katılımcılar Kordon Boyu'nda oluşturulan 5 kilometrelik parkuru yürüyerek veya koşarak tamamlayabilmek için mücadele etti. İngiliz yarışçılar, sırtlarında kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirmiş yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Engelli yarışmacılardan bazıları da etkinliğe tekerlekli sandalyeleri ile geldi.

Etkinliğe katılan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, yaptığı açıklamada Fethiye'de yaşayan yaklaşık 4 bin İngiliz'in yarışa aşırı ilgi gösterdiğini söyledi.

Yarışlarda geçtiğimiz yıl 40 bin lira toplandığını dile getiren Şahiner, "Yarışın geliri hastanemizde ihtiyacı olan kemoterapi hastalarının ihtiyaçlarına harcanıyor. Aynı zamanda Fethiye Devlet Hastanesinin bu konudaki eksiklikleri giderilecek. Etkinlikte 100 bin lira toplanması hedefleniyor" diye konuştu.

Proje koordinatörü Şemsi Toprak ise yarışı 4 yıldır aralıksız olarak sürdürdüklerini ve önceki yarışlardan elde edilen gelirle hastaneye çeşitli cihazlar aldıklarını dile getirdi.

Kanser hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Toprak, "Çocuklar, engelliler, kadınlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenen yarışa yaklaşık 500 kişi katıldı. Özellikle Fethiye'de yaşayan İngilizlerin büyük katkısı oluyor. Her geçen yıl yerli halkımızın da yarışa katılımı artıyor. Gelecek yıllarda da katılımın artacağına inanıyorum" diye konuştu

Yarış sonunda, kategorilerine göre dereceye girenlere madalyaları verildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title