Haberler

6. Hamsi Festivali

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Düzenlenen 6. Hamsi Festivali, Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Festivalde Hamsi ve Helva Dağıtımı Sırasında İzdiham Yaşandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen 6. Hamsi Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde hamsi ve helva dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Ereğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hamsi Festivali'nin 6.'sı, ilçede bulunan Bozhane mevkiinde binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı. Belediye tarafından organize edilen festivalde kurulan mangallarda hazırlanan hamsi, ekmek ve helva ile dağıtıldı. Belediye Başkanı Murat Sesli, festivalle kaynaşma ve birlikteliği artırmayı hedeflediklerini söyledi. Festival bütçesinin sponsorlar tarafından karşılandığını ve maliyetlerin önceki yıllara oranla düşürüldüğünü söyleyen Sesli,

"Gerçekleştirdiğimiz festivaller için esnafımıza yük olmak istemiyoruz. Festivaller için esnaftan para toplamaya son verdik. Esnafımızın yanına sadece çay içmeye gideceğiz. Geçtiğimiz yıllarda Hamsi Festivali 50 bin YTL'ye mal olurken, bugün bu maliyetin beşte biri ile festivalimizi gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Hamsi Festivalimiz için de birçok sponsorumuz var. Festivalimiz için hamsi veren balıkçılarımıza, ekmek veren fırınlarımıza, soğan veren pazarcılarımıza, helva, yelpaze ve ıslak mendil

veren diğer işyerlerimize, bizleri yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Sesli'nin konuşmasının ardından hazırlanan tonlarca hamsi, vatandaşlara ikram edilmeye başlandı. Bu sırada küçük çaplı izdiham yaşandı. Vatandaşlar, Türk Sanat Müziği konseri, halkoyunları gösterisi ve Grup Su konseri ile de eğlenceli anlar yaşadı.

Festivale, Ereğli Belediyesi'nin kardeş kent olma çalışmalarını sürdürdüğü Ukrayna'nın Alchevsk Kenti Belediye Başkanı Vladimir Chub ve beraberindeki heyet de katıldı.

(BA-OS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title