Haberler

6. Geleneksel Şeref Eroğlu Şampiyonlar Şalvar Güreş Festivali

Kahramanmaraş'ta düzenlenen 6. Geleneksel Şeref Eroğlu Şampiyonlar Şalvar Güreş Festivali'nde, Halil Hopur başpehlivanlığı kazandı.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen 6. Geleneksel Şeref Eroğlu Şampiyonlar Şalvar Güreş Festivali'nde, Halil Hopur başpehlivanlığı kazandı.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle 6. Geleneksel Şeref Eroğlu Şampiyonlar Şalvar Güreş Festivali düzenlendi.

Dulkadiroğlu ilçesinin Dereli Mahallesi'ndeki güreş sahasında gerçekleştirilen organizasyona, Türkiye'nin farklı kentlerinden 575 sporcu katıldı.

Çekişmeli geçen final müsabakasında rakibi Ömer Yavuz'u altın puanla yenen Halil Hopur, başpehlivan oldu.

Organizasyonda büyükler kategorisinde 60 kiloda Mehmet Yüce, 65 kiloda Kemal Karaboğa, 70 kiloda Ertuğrul Kahveci, 75 kiloda Esat Ardıç, 80 kiloda Nuri Temur ve 85 kiloda Mehmet Bulut birinciliği elde etti.

Minik yıldızlar kategorisinde ise 30 kiloda Emre Tuncer, 35 kiloda İsmail Hakkı Tarakçı, 40 kiloda Veysi Kaplan, 45 kiloda Uğurcan Şahin, 50 kiloda Recep Aydın, 55 kiloda Ertuğrul Güler, 60 kiloda Eyup Çetin, 65 kiloda Furkan Yeniköy, 70 kiloda Mehmet Akhisarlı, 80 kiloda Abdullah Sözcü, 85 kiloda Cebrail Sezen şampiyon oldu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, Kahramanmaraş ile özdeşleşen şalvar güreşini dünyaya duyurmayı amaçladıklarını kaydetti.

Federasyon olarak 5 bin yıllık ecdad yadigarını dünyaya duyurmak istediklerini dile getiren Hopur, şalvar güreşinin bu seviyeye gelmesinde öncülük eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı'ya teşekkür etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, festivalde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'tan çok sayıda şampiyon ve babayiğidin çıktığını söyledi.

Buradaki sporcuları da Türkiye'yi dünyada en iyi şekilde temsil etmeleri için yetiştireceklerini belirten Sezal, bu noktada ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçelerinde iki güreş organizasyonunun bulunduğunu, Şeref Eroğlu, Mehmet Esenceli, Ahmet Ak, Metin Kaplan ve Harun Doğan gibi sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi Şeref Eroğlu ise tarihi ve kültürüyle önemli bir şehir olan Kahramanmaraş'ın aynı zamanda pehlivanları ile de adından söz ettirdiğini aktardı.

Kaynak: AA / Spor

Kahramanmaraş Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title