Haberler

5 Yıldızlı Otel İcra Yoluyla Kapatıldı

Samsun'un 5 Yıldızlı Otelinde 27 Gündür Sürdürülen İcra Yoluyla Tahliye İşlemi Tamamlanarak Otelin Anahtarları İl Özel İdaresi'ne Teslim Edildi.

Samsun'un 5 yıldızlı otelinde 27 gündür sürdürülen icra yoluyla tahliye işlemi tamamlanarak otelin anahtarları İl Özel İdaresi'ne teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Büyük Samsun Oteli işletmecisi hakkında 2006 yılı mart ayında mahkeme tahliye kararı verdi. 2007 yılında encümen kararıyla otelin satışa çıkarılması kararlaştırıldı ama satılamadı. Kira başlangıcından bugüne kadar artış ve gecikme faizleriyle birlikte kira alacağı 22 bin 500 YTL olarak hesaplandı. Otel işletmecisi ise otele yaptığı yatırımlar için açtığı davada 17 milyon YTL iyileştirme yatırımı belirledi, İl Özel İdaresi ise karşı dava açtı. Süreç

devam ederken, İl Özel İdaresi, polis ve icra memurları gözetiminde 27 gündür sürdürdüğü icra işlemini tamamladı ve otel tamamen boşaltıldı.

112 oda, 224 yataktan oluşan otelin son tahliyesi sırasında 180 çalışan, otelin lobisinde toplandı. Bu sırada eski işveren, tahliye nedeniyle işlerinden olan çalışanları alamadıkları 1.5 aylık maaşa karşılık 200 YTL ödeme yaptı. Bazı işçiler buna tepki gösterirken, eski işletme sahibi Mustafa Kurumahmutoğlu ile toplu halde görüşme talep etti. Bu sırada işçiler arasında tartışma yaşandı. Otelin 1 aydır tahliyesinin devam ettiğini, bu süre zarfında çalışma olmadığını, buna rağmen paraların 3 taksitle

ödeneceğini dile getiren Kurumahmutoğlu, tazminatlarla ilgili sürecin hukuk yoluyla çözüleceği bilgisini verdi.

Oteldeki tüm malzemen boşatma süresi içinde depolarda İl Özel İdaresi'ne ait depolarda muhafaza altına alınırken, icra memurları otelin anahtarlarını İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil'e teslim etti. Açıklama yapan Aslan Karanfil, mahkemece tahliye kararının olduğunu, kira borçlarının durduğunu, karşılıklı açılan davaların devam ettiğini söyledi. İl Özel İdaresi'nin 22 milyon 500 bin YTL alacağının bulunduğunu dile getiren Aslan, "Çalışanların mağdur edilmemesi için gerekli girişimleri

yapacağız. Oteli tamamen teslim aldık. Şimdi satış süreci başlatılmıştır. Oteli ihale yoluyla satacağız. Hilton, Dedeman gibi firmaların oteller için başvuruları var. Samsun'un 5 yıldızlı bir otelin bu şekilde kapatılmasına hepimiz üzüldük ama yapacak bir şey yoktu, kanun uygulanmalıydı" dedi.

Eski otel işletmecisi Mustafa Kurumahmutoğlu ise kendisinin borcunun bulunmadığını, yaptığı yatırımların yaklaşık 17 milyon YTL olduğunu ve kendisiyle yapılan protokole uyulmadığını ileri sürerek, hukuk sürecinin devam ettiğini ifade etti. Kurumahmutoğlu, "10 yıldır oteli işletiyorum. Benim lakabın, 'Hukuka İnanan Adam', hukuktan üstün yok. Ama burada yanlış bir uygulama ve çıkar amaçları var. Her şeye yargı karar verecek. İşçilerin 1.5 aylık tahliye sürecinde ödenmeyen maaşları var, onları vereceğiz.

Bunun dışında kimseye borcumuz yok. Bu ihaleyi nasıl yapacaklar, onu da bilmiyorum. Otelin yarısını ben yaptım, mülkiyet hakkım da var" diye konuştu. Daha sonra, otelin kapısına kilit vuruldu.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title