Haberler

45 yılda birçok ünlü isme ait 13 bin plak ve kaset arşivledi! Dükkana gelen sanatçılar bile şaşırıp kalıyor

Güncelleme:

Mardin'de yaşayan 4 çocuk babası Ethem Aksan, 45 yıldır plak ve kasetçilik yaparak geçimini sağlıyor. Arşiv niteliği taşıyan iş yerinde Zeki Müren, Selami Şahin, Orhan Gencebay, Barış Manço, Cem Karaca, Ruhi Su, Bülent Ortaçgil, Ahmet Kaya, Fikret Kızılok ve Neşe Karaböcek'in yanı sıra birçok duayen ses sanatçısına ait plak ve kaset bulunuyor. Yaklaşık 13 bin plak ve kaset arşivlediğini belirten Aksan, 1980 ve 1990 yılları arasında özellikle kaset satışından çok iyi kazandığını ifade etti. Gelinen noktada artık her ay zarar ettiğini söyleyen Aksan, "Kiralarımı cebimden ödüyorum. Geçmişten kazandıklarımla Türkiye'ye mal olmuş ses sanatçılarımızın eserlerini muhafaza ediyor, onların anılarını yaşatıyorum. Bu nereye kadar devam edecek ben de bilmiyorum" diye konuştu.

45 yılda birçok ünlü isme ait 13 bin plak ve kaset arşivledi! Dükkana gelen sanatçılar bile şaşırıp kalıyor

"SANATÇILAR KENDİ KASETLERİNİ BENDEN TEMİN EDİYOR"

Birçok ses sanatçısıyla da arkadaş olduğunu ve Mardin'e gelen sanatçıların kendisine uğradığını anlatan Aksan, "Onlarda olmayan kasetleri benden temin ediyorlar. Ancak gelinen noktada kira parasını bile çıkartamaz duruma geldim. Mardin'de ben tek kaldım desem yalan olmaz. Ben direnmeye çalışıyorum. Allah razı olsun Selami Şahin Ağabeyim, Mustafa Keser Ağabeyim, Güler Işık Hanım buraya gelip hayranlıkla kendilerinde olmayıp bende olan kasetlerini aldılar. Güler Işık ve Selami Ağabeyim hala sık sık beni arar, halimi hatırımı sorarlar. Mustafa Keser Ağabeyim de aynı şekilde. Ben bu koleksiyonu muhafaza etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

45 yılda birçok ünlü isme ait 13 bin plak ve kaset arşivledi! Dükkana gelen sanatçılar bile şaşırıp kalıyor

"SANATÇILARIMIZIN ANILARINI YAŞATMAK İÇİN MESLEĞİ SÜRDÜRÜYORUM"

Dükkanında 13 bine yakın kaset ve plak olduğunu kaydeden Aksan, şunları söyledi:

"Dükkan ve deponun kirasını bile geçmişte kazandığım parayla ödüyorum ve sırf Türkiye'ye mal olmuş ses sanatçılarının anılarını yaşatmak adına mesleği sürdürüyorum. Türkiye için çok değerli gelip geçmiş sanatçılarımız vardır. Amerika'dan, Fransa'dan özel olarak Mardin'e gelip de birçok sanatçının eserlerini talep edenler var. Eski sanatçılar şimdikiler gibi parasıyla çıkan sanatçılar değil. Bunlar ses tonuyla, gırtlakla, beyinle okuyan sanatçılardı ama şimdi kalmadı. Bakın yıllardır Orhan Gencebay'ın eserleri niye unutulmuyor. İcraatı, notası var. Ne yaptığını bilen, parasıyla değil de beyniyle ve duygularıyla yapmış olduğu bestelerle hala dinleniyor. Rahmetli Zeki Müren unutuldu. İlhan İrem'i internet üzerinden araştırdım. İlhan İrem'in sesiyle birçok hastaları tedavi ediyorlar. Sırf onların geçmişini yaşatmak için duruyorum."

45 yılda birçok ünlü isme ait 13 bin plak ve kaset arşivledi! Dükkana gelen sanatçılar bile şaşırıp kalıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Orhan Gencebay Selami Şahin Zeki Müren Mardin Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

birisi:

işin gücün mü yok be abicim. boş yere paraları gömüp duruyorsun.

8
6
yanıtYanıtla
Kurdoğlu:

Boş işler topluma ne faydası var ?

5
4
yanıtYanıtla
AFİYET:

KRal abisin Mardin gibi yerden böyle bir beyefendi çıktığı için şaşırdım doğrusu

5
3
yanıtYanıtla
Aydın:

Bu ülkenin her yerindeki insanımız güzel ve kalitelidir.

yanıt1
yanıt1
MLH:

MARDİN GİBİ Bİ YERDEN DERKEN? MARDİN''İN NESİ VARKİ? İNSANLARI GERÇEKTEN MUHTEREM AHLAKLI MİSAFİRPERVER VE GAYET MEDENİ VE İNSAN SEVGİSİ İLE DOLUDUR. SEN MEMLEKETLERİ SANIRIM BAŞKA ŞEYLER İLE DEĞERLENDİRİYOSUN. SAKIN BÖYLE AYIPLARA VE YANLIŞLARA DÜŞME. . HEEE BU ARADA BEN MARDİNLİ DE DEĞİLİM AMA BİRÇOK MARDİNLİ TANIRR VE ÇOOK SEVERİM

yanıt3
yanıt3
Ferhat:

Zarar ettiğin kılık kıyafetinden belli belli, hayrına yapıyorsun.

2
4
yanıtYanıtla
murat:

mesleğine aşık ve mesleğini çok iyi yapan bir abimiz beyefendiliğiyle dürüstlüğüyle kendini insanlara ve Mardine kazandırmış değer verdiğim bir abimiz ethem abi Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah emeklerin boşa gitmez ethem abi seni seviyoruz.

4
2
yanıtYanıtla
akilliadam:

sanki dünyaya bunun icin gelmis- yarin mahserde ne yapacaksin

2
3
yanıtYanıtla
Değişim şart:

Değişim gelişimin bir parçasıdır buna ayak uyduramayan her zaman kaybeder

2
2
yanıtYanıtla
Sedat:

Mesleğini layığıyla yapıyor

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title