Haberler

Zonguldak'ta Dini Nikahla Yaşadığı Kadını Öldüren Jandarma Uzman Çavuş Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Talep Edildi

Güncelleme:

Zonguldak'ta aralarında çıkan tartışma nedeniyle 4 yıldır dini nikahla yaşadığı kadını öldüren jandarma uzman çavuş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Olayda, tartışma sonucunda jandarma uzman çavuşun görev silahıyla kadına ateş ettiği belirtildi.

Zonguldak'ta aralarında çıkan tartışma nedeniyle 4 yıldır dini nikahla yaşadığı 40 yaşındaki Yeliz Yolcuoğlu'nu görev silahı ile öldüren jandarma uzman çavuş Muhammet D. (33) hakkında "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Geçen yıl 28 Aralık günü yaşanan olayda; Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan uzman çavuş Muhammet D. (33), 4 yıldan bu yana dini nikahla yaşadığı Yeliz Yolcuoğlu'nu, birlikteliklerinden dünyaya gelen S.D. isimli çocuğu ve ağabeyinin çocuğu H.D.'yi de yanlarına alarak kiraladıkları araçla yola çıktı.

İddialara göre Muhammet D., yeğeni H.D.'yi Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesi Muharremşah köyündeki evine bırakmak üzere köye geldi. Yol boyunca Muhammet D. ve Yeliz Yolcuoğlu arasında ailevi meseleler sebebiyle tartışmalar yaşandı.

Eve yakın bir mesafe kala Yeliz Yolcuoğlu midesinin bulandığını ve botlarını giymek istediğini söyleyerek ormanlık alanda araçtan indi. Muhammet D. de yardım etmek için araçtan inen Yeliz Yolcuoğlu'nun yanına gitti.

İkili arasında yeniden başlayan tartışma üzerine Muhammet D. belinden çıkardığı görev silahı ile Yeliz Yolcuoğlu'na hedef göstermeksizin 8 el ateş etti. Araçta bulunan H.D.'nin bağırması üzerine araca binen Muhammet D., Yeliz Yolcuoğlu'nu olay yerinde bırakarak çocuklarla birlikte ağabeyinin evine geldi.

Muhammet D.'nin yaşadıklarını anlatması üzerine ağabeyi S.D., olay yerine gittiğinde Yeliz Yolcuoğlu'nun hayatını kaybettiğini gördü. Ağabey S.D.'nin ihbarı üzerine olay yerine çağrılan jandarma ekipleri şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Yeliz Yolcuoğlu ise morga kaldırıldı.

Muhammet D., nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Otopsi raporunda ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kemik kırıklarıyla birlikte beyin kanaması ve iç kanama sebebiyle hayatını kaybettiği belirlenen Yeliz Yolcuoğlu toprağa verildi. Jandarma Kriminal Laboratuvarınca hazırlanan raporda Muhammet D.'nin uzaktan ateş atış yaptığı iddianamede yer aldı.

Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "kadına karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen zanlı Muhammet D. ise ifadesinde Yeliz Yolcuoğlu'nun kendisine sürekli olarak hakaretlerde bulunduğunu, ahlaksızlık yaptığına dair ithamlarda bulunduğunu öne sürdü.

Olay günü de botlarını giymek için araçtan indiğinde yeniden tartışmaya başladıklarını, Yeliz Yolcuoğlu'nun kendisine ağır ithamlarda bulunduğunu, görev silahını çıkartarak hedef gözetmeksizin ateş ettiğini söyledi.

Cinayeti işlemek için bir plan yapmadığını, bir anlık öfkeyle olayın meydana geldiğini iddia ederek pişman olduğunu anlattı.

İddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken sanık Muhammet D.'nin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Zonguldak Jandarma Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title