Haberler

Son dakika haber... Fatih'te 7 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan sanığa 2 yıl 6 ay hapis

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre Fatih'te 7 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan sanığa 2 yıl 6 ay hapisİSTANBUL Fatih'te motosiklette kasksız seyahat eden 7 yaşındaki çocuğun ölümüne, babasının ise yaralanmasına neden olan sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Fatih'te 7 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan sanığa 2 yıl 6 ay hapis

İSTANBUL Fatih'te motosiklette kasksız seyahat eden 7 yaşındaki çocuğun ölümüne, babasının ise yaralanmasına neden olan sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanığı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Fatih'te motosiklette kasksız seyahat eden 7 yaşındaki Muhammed Hemmam Elhuveyş'in ölümüne, babası Muammer Elhuveyş'in ise yaralanmasına neden olan sanık Murat Tamkaş'ın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanık Murat Tamkaş ve avukatı hazır bulundu.

"Ben onlara çarpmadım, onlar bana çarptı"

Duruşmada savunmasını yapan sanık Murat Tamkaş, bu kazadan dolayı üzgün olduğunu söyleyerek, "İkisinde de kask yoktu. 7 yaşındaki çocuğun vefatı beni derinden üzdü. Yol meyilli olduğu için ben şeridimde ilerliyordum. Ben onlara çarpmadım, onlar bana çarptı. Kazanın ardından hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdim. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatı ise savunmasında müvekkilinin beraatını istedi.

2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Murat Tamkaş'ın asli kusurlu olduğunu söyleyerek, 'taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın cezasında iyi hal indirimi uygulayan heyet, bu cezayı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çevirdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tarafların Vatan Caddesi istikametinden Oğuzhan Caddesi istikametine doğru hareket ettikleri esnada, iki cadde kesişimin de kaza yaptıkları aktarıldı. Trafik kazası tespit tutanağında baba Elhuveyş ile şüpheli Tamkaş'ın kusurlu olduğunun belirtildiğinin anlatıldığı iddianamede, soruşturma aşamasında alınan bilirkişi raporunda ise şüpheli Tamkaş'ın asli kusurlu, baba Elhuveyş'in ise tali kusurlu olduğunun tespit edildiği kaydedildi. İddianamede, Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda müşteki olan babanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Tamkaş'ın kusurlu hareketiyle bir kişinin ölümüne, bir kişinin ise yaralanmasına sebebiyet verdiği kaydedilirken, şüphelinin 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının talep edildi.

Kazanın ardından hakkında soruşturma yürütülen motosiklet sürücüsü baba için ise takipsizlik kararı verildi. Oğlunu motosiklete kasksız şekilde bindiren baba Muammer Elhuveyş'in olayda mağdur olduğu aktarılan iddianamede iş bu nedenle baba hakkında dava açılmasına yer olmadığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title