Haberler

Kars'ta gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Güncelleme:

Kars'ta gerçeği aratmayan deprem tatbikatıKARS Kars'ta gerçeği aratmayan deprem tatbikatı, tatbikata katılan Vali Öksüz, alarm çalmasıyla birlikte sınıftaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldı.

Kars'ta gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

KARS Kars'ta gerçeği aratmayan deprem tatbikatı, tatbikata katılan Vali Öksüz, alarm çalmasıyla birlikte sınıftaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldı. Kars'ta 572 okulda, 62 bin öğrencinin katılımıyla deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tüm okullarda aynı anda yapılan tatbikatlarda çocuklara deprem sırasında yapmaları gerekenler anlatıldı, alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verildi.

Ziya Gökalp Ortaokulu'nda yapılan tatbikata Vali/Belediye Başkan vekili Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, Afad, UMKE, 112, Jandarma JAK timleri, ve İtfaiye ekipleri katıldı. Tatbikata protokol üyeleri ve öğrenciler, alarm çalmasıyla sınıflardaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldı. İkinci alarm sesinin duyulmasıyla da okulu tahliye ederek, bahçedeki güvenli alana geçti. Tatbikat sırasında senaryo gereği okulda mahsur kalan 1 öğrenci, AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Tatbikatı izleyen Vali/Belediye Başkan vekili Türker Öksüz, "Hepiniz biliyorsunuz afetler artık ülkemiz de, dünyanın da bir gerçeği, onun için afetlere hazırlık bizler için çok büyük önem taşıyor. 2021 yılını afetlere hazırlık anlamında eğitim yılı olarak İçişleri Bakanlığımız ilan etti. Şimdi de sıra tatbikata geldi. Bugün tatbikatını yapıyoruz. Yani 2021'de öğrendiğimiz eğitimini aldığımız, hususları tatbikatta görme imkanına sahip oluyoruz" dedi.

Öksüz, "bugün bir deprem tahliye tatbikatını sizlerle birlikte yaptık. Bütün ilimizin genelinde 572 okulumuzda, 62 bin öğrenci ile birlikte bu tatbikatı yapıyoruz. Amacımız afete hazırlık, afetin meydana getirdiği zararları en aza indirmek ve afetten korunma yönünde hepimizde bir bilinç oluşturmak" diye konuştu.

Tatbikatta ayrıca itfaiye ekipleri de deprem sonra çıkan yangına müdahale ederek söndürdü. Tatbikata öğrencilerin ilgisi ise dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Türker Öksüz İtfaiye AFAD Kars 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title