Haberler

Göle balık bırakırken yakalanan ABD'li serbest bırakıldı

Güncelleme:

Konya'da baraj gölüne kırmızı renkli balıklar bıraktığı gerekçesiyle 10 bin lira idari para cezası kesilerek, polis tarafından gözaltına alınan ABD vatandaşı. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya'da baraj gölüne kırmızı renkli balıklar bıraktığı gerekçesiyle 10 bin lira idari para cezası kesilerek, polis tarafından gözaltına alınan ABD vatandaşı. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. ABD uyruklu Juall Chester'in, "Balıkları özgürlüğüne kavuşturmak için baraj sularına saldım" dediği öğrenildi.

Konya'da bindiği ticari taksiyle gittiği Altınapa Barajı'na kırmızı renkte balıkları bıraktığının tespit edilmesi üzerine Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi tarafından "baraj sularına izinsiz balıklandırma yaptığı" gerekçesiyle 10 bin lira idari para cezası kesilen ABD uyruklu Juall Chester'in (59) "sulamaya, içme sularının sağlanmasına veya afetlerden korumaya yarayan tesislere zarar verme" suçlamasıyla hakkında soruşturma da açıldı. Polis tarafından kaldığı otelde gözaltına alınan Chester, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkma yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Juall Chester'in ifadesinde Altınapa Barajı'na bıraktığı balıkların Japon balıkları olduğunu belirterek, "Otele yakın bir petshoptan bu balıkları almıştım. Bu balıkları özgürlüklerine kavuşturmak ve doğaya salmak istedim. Bu maksatla öncelikle Beyşehir Gölü'ne gitmek istedim. Ancak taksi parasının pahalı olması sebebiyle Altınapa Barajı'na bir taksi aracılığıyla gittim. Balıkları baraj suyuna bıraktım. Baraja balık dışında başka bir şey bırakmadım. Kamera kaydında görünen poşeti de baraja atmadım. Poşeti çöp kutusuna attım. Kaldığım otelde gözaltına alındım. Doğaya zarar vermek amacıyla hareket etmedim. Herhangi bir suç işleme kastım yoktur, doğaya zarar vermek amacıyla herhangi bir eylemde bulunmadım. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

ABD vatandaşı olduğunu ve bu ülkede iken elektrik mühendisi olduğunu beyan eden Juall Chester'in ABD'de sosyal medya hesabı üzerinden Müslümanlara yapılan saldırılara karşı paylaşımlarda bulunması nedeniyle 6-7 yıl önce ülkeden ayrılmak zorunda kaldığını, bu süre boyunca Türkiye'de bulunduğunu, daha sonrasında hiç çıkmadığı Türkiye'ye yerleşmek istediğini belirttiği, Konya'ya da 6 ay kadar önce geldiğini anlattığı öğrenildi. Chesterr'in bir otelin kat görevlisine cinsel saldırıda bulunduğu ve bu hususta ceza aldığı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Chesster'in çıkarıldığı adliyede savcı sorgulamasının ardından "sulamaya, içme sularının sağlanmasına veya afetlerden korumaya yarayan tesislere zarar verme" suçlamasıyla çıkarıldığı Konya 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Amerika Birleşik Devletleri Konya 3. Sayfa Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

500

Yorumlar (1)

Şahin göz:

Bu adam nasıl bu kadar kolay serbest bırakılır bu nasıl bir mantık 10 bin TL para cezası gb basit bir ceza az değil mi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title