Haberler

Çekya'da çiftçiler tarım politikalarını protesto etti

Güncelleme:

Çekya'nın başkenti Prag'da hükümetin tarım politikalarına tepki gösteren çiftçiler, sokakları traktörlerle kapatarak Hükümet Ofisi'nin önüne hayvan gübresi döktü. Çiftçilerin talepleri arasında tarım arazileri için emlak vergisinin düşürülmesi, çiftçilikte istihdamı desteklemek için sübvansiyon sağlanması ve ithal ürünlerle rekabetin önlenmesi yer alıyor.

Çekya'nın başkenti Prag'da hükümetin tarım politikalarına tepki gösteren çiftçiler, sokakları traktörlerle kapatarak Hükümet Ofisi'nin önüne hayvan gübresi döktü.

Avrupa ülkelerindeki çiftçilerin tarım politikalarına tepkileri sürüyor. Çekya'nın farklı noktalarından yola çıkan yüzlerce çiftçi traktörleriyle konvoy oluşturarak başkent Prag'a geldi. Yolları traktörleriyle kapatarak trafiği tıkayan çiftçiler, Hükümet Ofisi önünde bir araya geldi. Çiftçiler Hükümeti Ofisi'nin önüne hayvan gübresi dökerek tarım politikalarını protesto etti. Çek Tarım Odası Jan Dolezal protesto öncesinde yaptığı açıklamada, "Durum iyi değil ve sürekli kötüleşiyor. Koalisyon hükümetinin siyasi iradesi eksik kaldığında kamuoyu önünde yardım istememiz gerekiyor" dedi.

Bakan'dan gübre tepkisi

Tarım Bakanı Marek Vyborny sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkesin protesto hakkına saygı duyuyorum ve çiftçilerle adil bir görüşmeye hazırım. Toplu taşıma da dahil olmak üzere Prag'daki trafiği engellemeyeceğine söz veren organizatörlerden de dürüst bir yaklaşım bekliyorum. Tramvay raylarına atılan gübreyi böyle öyle bir yaklaşım olarak görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin talepleri

Çek Tarım Odası, tarım arazileri için emlak vergisinin düşürülmesi, çiftçilikte istihdamı desteklemek için 2022 seviyelerine ve programlarına uygun sübvansiyon sağlanması, AB'nin iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik Yeşil Anlaşma planının getirdiği kısıtlamaların kaldırılması ve başta Ukrayna'dan olmak üzere ithal edilen ürünlerle ortaya çıkan haksız rekabete son verilmesi çağrısında bulunuyor. - PRAG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hükümet 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title