Haberler

Çanakkale'de düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora oldu: 1 organizatör tutuklandı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında alabora olan botta hayatını kaybeden 7'si çocuk 22 düzensiz göçmenle ilgili yakalanan organizatörlerden 1'i tutuklandı. Olayın faillerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta hayatını kaybeden 7'si çocuk 22 düzensiz göçmenle ilgili yakalanan organizatörlerden 1'i tutuklandı.

Olay, 15 Mart sabahı saat 08.07'de meydana geldi. Eceabat ilçesi Büyük Kemikli Burnu mevkiinden lastik botla denize açılan ve yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Semadirek Adası'na geçiş yapmak isteyen düzensiz göçmenlerin bulunduğu bot, 8 mil açıkta poyraz fırtınasının etkisiyle alabora olup battı. Lastik bottaki 2 göçmenin kendi imkanlarıyla karaya çıkmayı başarması ile ortaya çıkan olay Sahil Güvenlik ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda hava, deniz ve kara aracı sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları ve şahısların kendi imkanları sonucunda toplam 4 düzensiz göçmen sağ kurtulurken, 2'si bebek, 5'i çocuk olmak üzere toplam 22 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, jandarma, Sahil Güvenlik ve emniyet düzensiz göçmenlere organizatörlük eden kişi yada kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince alabora olan botta hayatını kaybeden 7'si çocuk 22 düzensiz göçmene organizatörlük ettiği belirlenen 1 şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan şahıs, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıs, savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "15 Mart 2024 Cuma günü Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuş, 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup, 7'si çocuk 22 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu arama kurtarma çalışmaları bir yandan tüm yoğunluğuyla devam etmekte, diğer yandan da aynı zamanda olayın faillerinin, organizatörlerin yakalanması için de İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın talimat ve destekleriyle emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimizin ortak çalışması sonucunda İl Jandarma Komutanlığımız ekipleri tarafından 1 kişi yakalanarak mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştır. Diğer faillerin yakalanması için çalışmalar çok sıkı bir şekilde devam etmekte olup, göçmen kaçakçılığı ile mücadele konusunda tüm birimlerimiz organizatörlerin adalet önüne çıkarılması için büyük çaba sarf etmektedir ve etmeye de devam edecektir" denildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çanakkale Eceabat Çocuk 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title