Haberler

Beton Boru İçindeki Köpek ve Yavruları Kurtarıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, beton atık su borusu içindeki köpek ve dört yavrusu, Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) ekiplerinin iş makinesi yardımıyla yürüttüğü çalışma sonrası kurtarıldı.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, beton atık su borusu içindeki köpek ve dört yavrusu, Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) ekiplerinin iş makinesi yardımıyla yürüttüğü çalışma sonrası kurtarıldı.

Ortaca İlköğretim Okulu önünde bir köpeğin atık su borusuna girdiğini gören Pınar Çalık, içeriden köpek yavrusu sesi gelmesi üzerine durumu HAYDOS ekiplerine bildirdi.

Ortaca Belediyesince tahsis edilen iş makinesi yardımıyla yol kazıldı ve yaklaşık 3'er metre uzunluğundaki üç beton atık su borusu çıkarıldı.

Köpek ve yavrularının bulunduğu boru, daha sonra belirli yerlerden kırıldı. Köpek ve 4 yavrusu, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından bulundukları yerden çıkarıldı.

Veteriner kontrolünden geçirilen köpek ve yavruları, kurtarma çalışmalarına tanık olan bir vatandaş tarafından sahiplenildi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpek ve yavrularının okuldan çocuğunu almaya gelen bir vatandaş tarafından fark edilmesi üzerine kendilerine haber verildiğini söyledi.

Kurtarma çalışmasının yaklaşık dört saat sürdüğünü anlatan Dağdelen, "Küçük ırk melez diye tabir ettiğimiz köpek, öğrendiğimize göre bir süre önce sahipleri tarafından sokağa terk edilmiş. Beton borunun içi toprak doluydu. Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı olduğu için onları kurtarmak amacıyla acele ettik. Herkes seferber oldu. Yağmur yağması durumunda kurtulmaları imkansızdı." dedi.

Dağdelen, ihbarı yapan vatandaşa, iş makinası tahsis eden Ortaca Belediyesine ve köpekleri sahiplenen kişiye de duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Ortaca 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title