Haberler

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Engellilere Sahip Çıkmanın "İnsanlık Görevi" Olarak Görülmesi Gerektiğini Belirtti.

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, engellilere sahip çıkmanın "insanlık görevi" olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Taşkesen, yaptığı açıklamada, 3 Aralık tarihinin Dünya Özürlüler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Dünya Özürlüler Günü'nün, engelli olmanın ne demek olduğunun, bu sorunu yaşayanların ne tür zorluklara katlandıklarının ve gerçekte onlar için neler yapılması gerektiğini hatırlattığını vurgulayan Taşkesen, "Bu önemli gün, problemlerin çözüme katkıda bulunabilecek şekilde kutlanması gerekmektedir" dedi.

Özürlü insanların yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemlerin alınmasının herkesin insanlık görevi olduğunu kaydeden Taşkesen, "Şuan hepimiz kendimizi sağlam olarak addediyoruz. Fakat hiçbirimiz ileride ne durumda olacağımızı bilmiyoruz. Bu da hepimizin potansiyel bir engelli olduğunu gösteriyor. Biz insanlarımızın engelleri ne olursa olsun, gerek zihinsel gerek bedensel, eğitim ya da rehabilitasyon gibi çalışmalarla engelleri aşabileceğine inanıyoruz. Özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemlerin alınması da hepimizin insanlık görevidir" diye konuştu.

Türkiye nüfusunun azımsanmayacak bir bölümünü özürlülerin oluşturduğuna dikkat çeken Taşkesen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Engelli vatandaşlarımızın yaşamdan tat almalarını ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlar oluşturulması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli yurttaşlarımızı değil, tüm toplumu mutlu kılacaktır. Özürlü yurttaşların eğitim, sağlık hizmetleri yanında günlük hayatın tüm imkanlarından gerektiği ölçüde yararlanabilmeleri ve özel ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurularak, yeteneklerinin geliştirilmesinin bir insanlık görevidir. Engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri amacıyla, devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlarımızın gösterdiği özverili çabalar, geleceğe ilişkin umudumuzu artırmaktadır. Sorumluluk taşıyan her vatandaş engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalı ve onların sorunlarına ilgiyle yaklaşmalıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi önemli bir zorunluluktur. Engelli vatandaşlara sahip çıkmayı 'insanlık görevi' olduğu gibi vazgeçilemez toplumsal sorumluluk olarak görmek gerekmektedir."

(AÇ-ÖS-MU-Y)

02.12.2007 12:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title