Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Malatya'daki 29 Ekim törenleri Malatya Valisi Ali Kaban'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Malatya'daki 29 Ekim törenleri Malatya Valisi Ali Kaban'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

İnönü Caddesi'nde sağanak yağışa rağmen devam eden törende Vali Kaban, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, üstü açık arabayla caddeden geçerek halkın bayramını kutladı.

Vali Kaban, törene yaptığı konuşmada, şehitlerin, aziz Türk milletinin en büyük bayramını kutlamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Her karış toprağı şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu kutsal vatanın ebedi Türk yurdu olmasını ve üç kıtanın birleştiği bu coğrafyada güçlü bir Türkiye'nin mevcudiyetini istemeyen düşmanların daima var olduğunu aktaran Kaban, şöyle devam etti:

"Bu düşmanlar her defasında sinsice fırsat kollamış, kendilerince şartların uygun olduğunu düşündükleri vakit, tereddüt etmeksizin ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milli birliğimize gizli veya açık bir şekilde saldırmaktan kaçınmamışlardır. Bu durum bin yıl önce de yüz yıl önce de bugün de asla ve kata değişmemiştir. Üstelik günümüzde tehdit ve saldırıların niteliği daha hain, daha alçak ve daha cüretkar bir mahiyet kazanmıştır. Kirli ve kanlı senaryoların figüranlığını yapan hainler, kendi güvenliklerinin de bekçiliğini yapan emniyet ve güvenlik güçlerimize saldırmaktan, şerefli üniformaların arkasına gizlenerek gazi meclise, masum vatandaşlarımıza ateş etmekten çekinmemişlerdir. Fakat iç ve dış düşmanlarımız şunu unutmuş gözükmektedir ki necip Türk milleti, dünyanın en onurlu, en cesur ve vatan sevgisi en yüksek milletidir. Dün Çanakkale'de, İnönü'de, Sakarya'da bütün unsurlarıyla yekvücut olarak düşmanlarını zelil eden Türk milleti, bugün de birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik her türlü saldırıyı yok etme kudretine sahiptir. Dünkü hainler gibi bu hainlerin de akıttıkları kanda boğulacağından ve tarihin karanlıklarına gömüleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır."

Vali Kaban, Cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu belirterek, "Sizler aziz milletimizin istikbaline yön verecek olan altın nesilsiniz. Ülkemiz, sizlerin üstün gayretleri ile daha da gelişecek ve uluslararası saygınlığını kat be kat artıracaktır." dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, şiir okudu. Daha sonra askeri tören birlikleri ve zırhlı araçlar geçiş yaptı.

Törende Kara Havacılık Alay Komutanlığına bağlı helikopterler geçiş yaptı.

Töreni il protokolü ve çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Kaban 29 Ekim Malatya Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title