Haberler

2014-2015 Eğitim-öğretim Dönemi Başladı

İstanbul Valisi Mutlu: "Yeni öğretim yılımız inşallah başarılı, huzurlu, mutlu bir yıl olur"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı, huzurlu, mutlu bir yıl olmasını diledi.

Bakırköy'deki Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu'ndaki, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Vali Mutlu, İstanbul'da 2 milyon 681 bin öğrencinin derslikleri doldurduğunu söyledi.

Eğitimin vazgeçilmez temel ihtiyaç olduğunu belirten Mutlu, şunları kaydetti:

"Okullarımızın tatil olduğu dönemde milli eğitim camiamız yeni öğretim yılına yeni okulları yetiştirebilmek azmiyle, gayretiyle bugüne hazırlandı. Bugün İstanbulumuzda inşallah huzurla başlayacağımız eğitim yılını yine huzurla tamamlayabilmemiz için bütün ihtiyaçlarımızı tatil süresi içerisinde temin etmeye gayret ettik. Devletimizin bütün bu çabalarının yanı sıra şüphesiz ki yerel yönetimlerin de bu konuda katkıları yadsınamaz."

Mutlu, 5 bin 382 okulda, 71 bin 724 derslikte bugün ders başı yapıldığını belirterek, "Bugün başlattığımız bu güzel tablo, yıl içerisinde de en üst seviyede çocuklarımızın yetiştirilmesi suretiyle geleceğimize daha güçlü adımlarla ilerleyebilmek için evlatlarımızı bütün imkanlarımızı seferberlik ederek yetiştirme gayretiyle dolu geçecek. Yeni öğretim yılımız inşallah başarılı, huzurlu, mutlu bir yıl olur" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise bir toplumun gücü nüfusuyla değil yetişmiş insan sayısıyla ölçülebileceğine dikkati çekerek, "Geleceğimizi kendi değerlerimizle yetiştirerek, geleceğe yürürsek dünyada milletler topluluğunda söz sahibi olan bir ulus oluruz zaten bu bizim genlerimizde var, geçmişte bunu tüm dünyaya gösterdik" dedi.

Ailelerin okulla yakın ilişkiye girmeleri gerektiğinin altını çizen Topbaş, şöyle devam etti:

"Eğer siz evinizde okumuyorsanız elinizde kitap yoksa dizileri izleyemiyorsanız çocuğunuzu okutamazsınız. Siz en büyük örneksiniz mutlaka sizin davranış biçimlerinizle onu şekillendirme sorumluluğunuzu taşıdığınıza inanıyorum. Hazreti Mevlanı'nın çok güzel bir sözü var 'bir toplumun, bir cemiyetin bozamadığı bir insanı bir arkadaş bozar' Kiminle arkadaşlık yapıyor, hangi çevrelerle ilişkisi var. İstanbul öyle büyük bir şehir ki bir ülke özelliği taşımakta. Yarınlarımızın yetişmesinde aileler bu bakımdan bu hassasiyeti mutlaka göstereceklerdir."

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise eğitim öğretim sürecinin kazasız belasız geçmesi temennisinde bulunarak, "Okullarımızda eğitimin en iyi şekilde verilmesi için tüm eğitim ordumuzla büyük bir çaba içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 4. sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerine çiçek verdi, halk oyunu gösterisi yapıldı.

Etkinlik, Vali Mutlu ve belediye başkanı Topbaş'ın 1-G sınıfında ilk derse girerek çocuklara kitap hediye etmesiyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Muammer Yıldız Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title