Haberler

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Bölge olarak kan bağışı konusunda rekor kırsak da kan bağışlarının daha iyi olması için hep birlikte daha çok gayret göstermeliyiz.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Bölge olarak kan bağışı konusunda rekor kırsak da kan bağışlarının daha iyi olması için hep birlikte daha çok gayret göstermeliyiz." dedi.

Vali Yavuz, "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla kentteki bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de kan ihtiyacının karşılanmasını sağlayan tüm bağışçılara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Kan bağışının önemine dikkati çeken Yavuz, şöyle devam etti:

"Ülkemize katkı sağlamak için gerektiğinde canını feda eden bir milletin fertleri olarak olmazsa olmazlardan birisi de gerektiğinde kan bağışı yapmaktır. Kan bağışçısı olmak bir bilinç ve duyarlılığın göstergesidir. Türk Kızılayı ve onun bünyesindeki kan merkezleri, sadece ülkemizde değil, dünya genelinde kendisini ispatlamış, güvenilir, yaptığı işin hakkını veren bir teşkilat olarak ülkemizin gururudur. Türk Kızılayı, milli duygu ve düşüncesiyle başta milletimize ve genelde tüm insanlık için çalışan muhteşem bir kuruluştur. Bu manada tüm çalışanlarını tebrik ediyorum."

Yavuz, Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezinin kan bağışının organize edilmesi konusunda çok büyük bir başarı gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Artık sağlık sektöründe ambulans helikopterlerimiz, hastanelerimizle mekanizmalarımız çok iyi çalışıyor. Önceden Avrupa'ya imrenirdik. Yeni sistemimizle artık onlar bize imreniyor. Günümüzde hastanelerimiz hiç bir hasta yakınına zahmet vermeden, Kızılay Kan Merkezleri üzerinden çok kolay kan bulup, kan ihtiyacını layıkıyla karşılıyor. Bölge olarak kan bağışı konusunda rekor kırsak da kan bağışlarının daha iyi olması için hep birlikte daha çok gayret göstermeliyiz. Kan bağışı için her zaman duyarlı vatandaşlarımıza ihtiyacımız var."

15 Temmuz haftasının seneyi devriyesinde Türk Kızılayı'nın da etkinliklere katılacağını belirten Yavuz, "Ülkemizin yaşadığı sıkıntıları tekrar tekrar hatırlatacağız. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu konuda duyarlılığın artırılması için her kurum faaliyet yapıyor. Türk Kızılayımız da bu konuda üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaktadır." diye konuştu.

Programda, kan bağışında bulunan 6 bağışçıya plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 25 bağışçıya altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 25 bağışçıya gümüş madalya, 10 kez kan bağışında bulunan 426 bağışçıya ise bronz madalya takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title