Haberler

14. Ereğli Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Düzenlenen Festival Kapsamında, Mağarada Klasik Müzik Dinletisi Sunuldu, Karikatürcülerin Canlı Performansı Vatandaşın İlgisini Çekerken, Halk Koşusu Düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen festival kapsamında, mağarada klasik müzik dinletisi sunuldu, karikatürcülerin canlı performansı vatandaşın ilgisini çekerken, halk koşusu düzenlendi.

Karadeniz Ereğli Soroptimist Kulubünce festival kapsamında düzenlenen klasik müzik dinletisi Cehennemağzı mağaralarında gerçekleştirildi. Piyanist Müge Hendekli ve solistler Ayşe Ceylan, Zerrin Karslı, Kemal Akdoğan ve Serkan Sarıgiloğlu'ndan oluşan sanatçıların seslendirdiği eserler beğeniyle izlendi. Dinleyiciler arasında Karadeniz Bölge Komutanı Türker Ertürk ve Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ile eşleri ve bazı belediye meclis üyeleri yer aldı. Belediye başkanı Murat Sesli, Soroptimist Klübe sundukları dinleti içinde sanatçılara teşekkür ederek konser anısına çeşitli hediyeler verdi.

Festivali etkinlikleri çerçevesinde Çınaraltı mevkiinde ünlü karikatüristler Mustafa Bilgin, Muhittin Karoğlu, Devrim Demirci ve İlker Ekici canlı performans sergilediler. Ereğli halkının da ilgiyle izlediği etkinlikte karikatüristlerin canlı performansı ilgi toplarken özellikle çocuklar ve gençler karikatüristlere "benimde karikatürümü çizermisiniz?" isteğinde bulundu.

14. Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğünce halk koşusu düzenlendi. 6 ayrı kategoride yapılan yarışmada 3 bin metre bayanlarda Gülten Yazıcı, 3 bin metre Yıldız erkeklerde Sefa Yazıcı, 16-30 yaş 5 bin metre erkelerde İsmail Çelikgöz, 31-40 yaş 5 bin metre erkeklerde Ramazan Çetinkaya, 41-50 yaş 5 bin metre erkeklerde Mustafa Buldum, 51-60 yaş 5 bin metre erkeklerde ise Fikri Nagaş birinci oldular. Yarışmada dereceye giren koşuculara LAFARGE'nin sponsorluğunda çeşitli hediyeler verildi.

Çeşitli ülkelerden folklor grupları ile Ereğlililerin katıldığı piknik de büyük ilgi gördü. Soğanlı Suyu Piknik alanında düzenlenen etkinliklere ulusal ve uluslar arası folklor grupları yaptıkları gösterilerle büyük renk kattı. Pikniğe, Belediye Başkanı Murat Sesli, eşi Ayfer Sesli ve kızı Beril ile birlikte katılırken, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş aileleriyle birlikte katıldı. Belediye Başkanı Murat Sesli, festivalin büyük bir coşku içerisinde geçtiğini belirterek, "Bu yıl 14.'sünü gerçekleştirdiğimiz festivale katılımın yoğun olması beni çok mutlu etti. Bu festival Ereğli halkının festivalidir. Biz sadece organizasyon yapıyoruz" dedi. Ulusal ve uluslar arası folklor ekiplerinin yanısıra Atakan Müzik evinin konserleri de piknik alanını dolduran vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. Ereğlililer piknikte gönüllerince stres attılar.

Uluslar arası Folklor Grupları Belediye Başkanı Murat Sesli'yi de ziyaret ederek Ereğli'den mutlu ayrıldıklarını bildirdiler. 6-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Festivalde katılarak çeşitli etkinlikler düzenleyen Ahmet Yesevi Üniversitesi Türk Dünyası Sanat Topluluğu, Bursa Yöresel Folklor ekibi, Gürcistan, Slovakya, Bosna Hersek, Romanya Halk Dansları Gruplarının, Belediye Başkanı Murat Sesli'yi ziyaretinde grup temsilcilerine elpek bezinden şal ve atkı, anahtarlık, festival kitapçığı, Ereğli tişörtü, çilek reçeli hediye edildi.

Ereğli'yi çok güzel ve insanlarını çok sıcak bulduklarını söyleyen grup temsilcileri ilçeye tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler.

(BA-AK)

08.07.2007 18:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title