Haberler

12. Avrupa Kupası 10 Bin Metre Yarışları, İstanbul'da Yapıldı

İstanbul'da Yapılan 12. Avrupa Kupası 10 Bin Metre Yarışları'nda Türk Atletlerden Bayanlarda Elvan Abeylegesse, Erkeklerde İse Selim Bayrak Birinciliği Elde Ettiler.

İstanbul'da yapılan 12. Avrupa Kupası 10 Bin Metre Yarışları'nda Türk atletlerden bayanlarda Elvan Abeylegesse, erkeklerde ise Selim Bayrak birinciliği elde ettiler.

ENKA Sadi Gülçelik Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen yarışlarda bayanlarda milli atlet Elven Abeylegesse, 31.36.33'lük derecesiyle birinci olurken, ikinciliği 31.53.72'lik derecesiyle Hollanda'dan Lornah Kiplagat, üçüncülüğü de 32.05.49'luk derecesiyle yine Hollanda'dan Hilda Kibet elde etti. Yarış sonrası açıklamalarda bulunan milli atlet Elvan Abeylegesse, birinci olduğu için büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, hedefinin olimpiyatlarda altın madalya almak olduğunu kaydetti. Bu arada bayanlarda takım olarak iki ülkenin yarıştığı organizasyonda Beyaz Rusya birinci, Türkiye ise ikinci oldu.

Erkeklerde ise milli atlet Selim Bayrak 27.47.75'lik derecesiyle birinci olurken, bu derecesiyle 28.19.77'lik Zeki Öztürk'e ait Türkiye rekorunu geliştirerek, Türkiye rekoru kırdı ve Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etme hakkını kazandı. Yarışta ikinciliği 28.07.55'lik derecesiyle İspanyol Carles Castillejo, üçüncülüğü de 28.48.55'lik derecesiyle Rus Oleg Kulkov elde etti.

Milli atlet Selim Bayrak, yarış sonrası yaptığı açıklamada, birinciliğin kendisi için büyük moral olduğunu belirterek, olimpiyatlarda da madalya getirmeyi hedeflediğini kaydetti.

Erkeklerde takım sıralamasında Rusya 1., İspanya 2. ve İtalya 3. olurken, Türkiye ise dördüncülüğü elde etti.

(İY-İY-NÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title