Haberler

10 Bin YTL Bulursa Kızına İkinci Kez Hayat Verecek

Adana'da Böbrek Yetmezliği Hastalığına Yakalanan Sariye Çiftçi, Annesinin Böbreği Uymasına Rağmen 10 Bin YTL Para Bulamadıkları İçin Böbrek Nakli Yaptıramıyor.

Adana'da böbrek yetmezliği hastalığına yakalanan Sariye Çiftçi, annesinin böbreği uymasına rağmen 10 bin YTL para bulamadıkları için böbrek nakli yaptıramıyor.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle 3 yıl önce hastaneye giden 2 çocuk annesi Sariye Çiftçi (29), böbreğinde iltihap olduğunu öğrendi. Geçen yıl da böbrek yetmezliği teşhisi konulan Sariye Çiftçi, 1 yıldır diyalize bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. 1 yıldır hastanede diyalize girdiğini belirten Çiftçi, "Hastaneden geldiğim zaman rahatsızlanıyordum. Evde periton diyalize girmeye başladım. Evde bir odayı diyaliz odası yaparak günde 6 defa yarım saat yarım saat diyalize giriyorum. Diyalize bağlı olarak yaşamak çok zor. 10 yaşında Gürkan, 8 yaşında da Nazif adında 2 çocuğum var. Çocuklarıma bakmak zorundayım ama 1 yıldır diyalize girdiğim için bakamıyorum. Bir yıldır uykuyu unuttum" dedi.

Annesinin böbreğini vermek istediğini ve yapılan testlerden olumlu sonuç çıktığını anlatan Çiftçi, "Annem ikinci kez bana hayat verecek. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için bu ameliyat gerçekleşemiyor. Kocam İsmail Çiftçi'nin (34) işi yok. Herhangi bir sağlık sigortamız yok. Ben hastalandıktan sonra Yeşil Kart çıkartırdım. Ancak Yeşil Kart ile böbrek naklinin bütün masraflarını karşılayamıyoruz. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi 10 bin YTL para istiyor. Ancak bu parayı ödeyecek gücümüz yok. Ne olur bana yardım edin. Artık uyumak gezmek ve çocuklarımla ilgilenmek istiyorum. Beni bu işkenceden kurtarın" diye konuştu.

Anne Elif Güngör ise Sariye'nin 1 yıldır çok acı çektiğini onunla birlikte aynı acıyı kendinin de yaşadığını ifade ederek, "Kızıma benim böbreğim uydu. Ancak doktorlar 10 bin YTL istediği için bu ameliyatı yaptıramıyoruz. Kızıma böbreğimi sev seve vermeye hazırım. Yeter ki o yuvasından çocuklarından uzaklaşmasın. O gencecik ama ben yaşlandım, bir böbreğimi versem de bir şey olmaz. Yeter ki kızım üzülmesin çocuklarının yanında kalsın. Ne olur yetkililer bize yardım etsin. Kızım kurtulsun" dedi.

Baba Tahsin Güngör de, kızının hastalanmasının ardından kendisinin de şeker hastalığına yakalandığını ve bir kez de kalp krizi geçirdiğini anlatarak, "Kızımın iyileşmesi için annesi ikinci kez hayat verecek. Gerekirse üçüncü kez hayat verecek. Kızıma ben böbreğimi verecektim ancak hasta olduğum için kabul edilmedi. Annesi de olmasa küçük kardeşi verecekti. Ama maddi durumumuz bu böbrek naklini kaldırmıyor. Ne olur hayırsever vatandaşlar bize yardım etsin de kızım bu işkenceden kurtulsun. İki yavrusuyla perişan oldu" şeklinde konuştu.

(FK-AB-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title