Haberler

Zümrüt Apartmanı Tazminatıyla Okul Yaptırıyor...

Konya'daki Çöken Zümrüt Apartmanı Enkazında Oğlu, Gelini ve Torunu Ölen Ali Emiroğlu, Belediyeden Kazandığı 110 Bin YTL Tazminatı, Okul Yaptırmak İçin Kullanacak.

Konya'daki çöken Zümrüt Apartmanı enkazında oğlu, gelini ve torunu ölen Ali Emiroğlu, belediyeden kazandığı 110 bin YTL tazminatı, okul yaptırmak için kullanacak.

Emekli öğretmen Ali Emiroğlu 2 Ocak 2004 tarihinde Zümrüt Apartmanı'nın çökmesinin ardından bina enkazında oğlu Tahsin, gelini Özlem ve torunu 9 yaşındaki Bengisu Emiroğlu'nun öldüğünü ve bu olayın ardından aynı yıl Haziran ayında Selçuklu Belediyesi aleyhine tazminat davası açtıklarını söyledi. Eşi Güner Emiroğlu ile uzun süre düşündükten sonra din görevlilerinden de görüş aldıklarını kaydeden Ali Emiroğlu, "Dava açma taraftarı değildik ama dinimizde kan parası alınabileceği öğrenince kararımız kesinleşti ve davayı açtık. Yaz aylarında belediye aleyhinde sonuçlanan tazminat davası ile 110 bin YTL'yi aldık. Para bankada bloke edilmiş durumda. Bu parayla oğlum, gelinim ve torunumun adını taşıyacak bir okul yapılacak" dedi. Çayırbağı Mahallesi'nde 4 derslikli yapılacak okul için arsa temin edildiğini ve kısa bir zaman sonra inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydeden Ali Emiroğlu, "Kazandığımız tazminatla kendimize iyi bir ev alabilirdik ama gönlüm buna elvermedi. Çünkü o para çocuklarımın hakkıydı ve bu paraya okul yaptırmayı uygun gördük" diye konuştu.

Güner Emiroğlu ise, gözyaşları içinde apartman yıkılmadan 10 dakika önce torunu Bengisu ile telefonla görüştüğünü ve olayın şokunu sürekli yaşadığını anlattı. Rüyasında ölen torununu gördüğünü dile getiren Emiroğlu, bina enkazının olduğu alana anıt yapılması dileğinde bulundu.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak ve beraberindeki meclis üyeleri de okul yaptırma kararının ardından yasal girişimlerde bulunan emekli öğretmen Ali Emiroğlu'nu evinde ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette Meclis Başkanı Ak, Ali Emiroğlu'na bu kararından dolayı teşekkür etti.

(İP-FM)

18.01.2007 17:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title