Haberler

Zonguldak-İşsiz Vatandaş Bakandan Yardım İstedi: "İşten Çıkardılar, Yalvarıyorum Yardım Edin"

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın, "işletmelerin Ekonomik Gücünü ve Rekabet Kabiliyetini Arttırmaya Yönelik Mali Destek Programı" Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı İçin Atatürk Kültür Merkezi'ne Geldi. Binanın Karşısındaki Simit Fırınına Giren Bakan Yılmaz, Çalışanlarla Sohbet Etti. Çıkışta İşsiz Olduğunu Söyleyen Muharrem Demir Adlı Kişi, Bakan Yılmaz'dan İş İstedi. Demir, "bana Yardım Etseniz Ne Olur. Beni İşten Çıkardılar. Yalvarıyorum Size, 2 Çocuğum Var" Dedi. Bakan Yılmaz da, "valimiz İlgilenecek Sizinle" Diyerek Toplantı İçin Salona Geçti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın, "İşletmelerin ekonomik gücünü ve rekabet kabiliyetini arttırmaya yönelik mali destek programı" açılış ve bilgilendirme toplantısı için Atatürk Kültür Merkezi'ne geldi. Binanın karşısındaki simit fırınına giren Bakan Yılmaz, çalışanlarla sohbet etti. Çıkışta işsiz olduğunu söyleyen Muharrem Demir adlı kişi, Bakan Yılmaz'dan iş istedi. Demir, "Bana yardım etseniz ne olur. Beni işten çıkardılar. Yalvarıyorum size, 2 çocuğum var" dedi. Bakan Yılmaz da, "Valimiz ilgilenecek sizinle" diyerek toplantı için salona geçti.

Toplantıda, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel'in konuşması sırasında kentte günlük yayın yapan Yeniadım Gazetesi'nin muhabiri 32 yaşındaki Erhan Şen, rahatsızlanarak yere yığıldı. Şen'e, ilk müdahaleyi salonda bulunan İl Sağlık Müdürü Rüstem Albayrak ile Kilimli Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Dr. Seçkin Özdemir yaptı. Albayrak, müdahalesiyle Şen'in dilinin nefes borusuna kaçmasını önlerken, Bakan Yılmaz'ın konvoyunda görevli 112 Acil Servis ekibinden de yardım istendi. Bu sırada yerinden kalkan Bakan Yılmaz, Şen'e yapılan müdahaleyi ayakta takip etti. Gelen sağlık görevlilerinin de müdahalesinin ardından Şen, sedyeye konularak ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha önce kalp ameliyatı geçiren Şen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, bölgesel gelişmede nitelikli insan gücünün önemini vurguladı. Bunu da üniversitelerin karşılaması gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, üniversitelerin bölgesel gelişmenin lokomotifi olduğu kaydetti. Bakan Yılmaz, "Doldurmamız gereken en önemli eksiklik nitelikli insan gücü. Kalkınma dediğimiz hadise nitelikli insan gücüyle olan birşey. Bu yörelerimizde, özellikle daha hızlı gelişmesi gereken bölgelerimizde nitelikli insan gücünü bir havuzda toplamanız gerekiyor. Bu kurumlardan biri üniversiteler. Üniversiteler bana göre bölgesel gelişmenin lokomotif kurumlarından. Bu yüzden üniversiteleri bu sürece mutlaka dahil etmeliyiz" diye konuştu.

Buradan Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref'i makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, daha sonra partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Yılmaz buradaki konuşmasında ise Türkiye'nin ekonomik krizi çok iyi yönettiğini belirterek, "Çok şükür 2010 yılı sonunda yüzde 7'ye yakın büyüme bekliyoruz. Belki daha üstünde olacak. Türkiye bugün çok hızlı büyüyen bir ülke. 2010 yılının ilk yarısında yüzde 11 büyümüşüz. Dünyada en çok büyüyen üçüncü ülke olmuşuz. Avrupa'da en fazla büyüyen ülke olmuşuz. Bunu da dışarıdan yardım, destek almadan başardık" dedi. Bakan Yılmaz, daha sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title