Haberler

Ziya Doğan: Ayaklarımız Yere Basmalı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Gaziantepspor Karşısında Aldıkları Galibiyetle Her Şeyin Güllük Gülistanlık Gösterilmemesi Gerektiğini Vurgulayarak, "Ayaklarımızın Yere Basması Lazım" Dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Gaziantepspor karşısında aldıkları galibiyetle her şeyin güllük gülistanlık gösterilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Ayaklarımızın yere basması lazım" dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ziya Doğan, Gaziantep karşısında alınan galibiyetin önemli olduğunu belirterek, "Her şey yolundaymış gibi gösteriliyor. Ama bazı mevkilerde oyun anlayışında istediğimiz seviyeyi tam anlamıyla yakalayamadık. Bunu da yakaladığımız zaman iyi takım olacağız. Şu anda sadece iyi sinyaller veriyoruz. Ama bu yeterli değil. Bir maç kazanmakla her şeyin güllük gülistanlık gösterilmesi doğru değil. Kamuoyu haftalar sonra galibiyete sevindi, bu galibiyet moral oldu belki ama durum bence abartılıyor. Ayaklarımızın yere basması lazım. Eksiklerimiz var. Bunları her geçen gün düzelteceğimizden eminiz" dedi.

Ziya Doğan, bu hafta ligin düşme hattındaki takımlarından biriyle oynayacaklarını ifade ederek, "Denizlispor, bu hafta gol yiyene kadar fazla pozisyon vermedi. Türkiye' de büyük – küçük kulüp yok. Sadece havasını yakalamış, moral motivasyonunu en üst seviyeye getirmiş takımlar var. Bunların karşısında bir de özgüvenini bulamamış takımlar var. Puan cetvelindeki durumu o takımın kötü olduğunu göstermez. Gerçekten zor, mücadeleci ve üst seviyede maç olacak. Onlar açısından gergin bir maç olacak. Varını yoğunu sahaya koyacaklarını biliyoruz. Bizden sonra da Galatasaray ile oynayacaklar. Bunun için bizi mutlak yenmek isteyen takıma karşı biz de mutlak galibiyet için gidiyoruz. Rakibi küçük görme gibi bir lüksümüz yok. 3 puanla Beşiktaş maçı öncesi morali motivasyonumuz üst durumda eve dönmek istiyoruz. Oynanmamış maçı kazanmış gibi gösterme taraftarı değilim" diye konuştu.

Doğan, zaman zaman medyada futbolcularla ilişkileri hakkında bazı haberler yayınlandığını da vurgulayarak, "Bugün Musampa ile ilgili, beni yönetime şikayet ettiğine dair haberler var mesela. Gerçekle hiç alakası yok. Kiki önemli oyunculardan biridir. Sadece görev verilen oyuncu önemli değildir. Oynamayanlar da görev yapanlar kadar değerlidir. Stepanov' u oynatmam gerektiği yoksa değer kaybedeceği yönünde yönetimin bana baskı yaptığıyla ilgili haberlerin de gerçekle alakası yok. Biz Trabzonspor' un değerini her şeyin üstünde tutarız. Önemli olan Trabzonspor' un değerinin düşmemesi. Bizim 23 kişilik bir kadromuz var. Rekabet üst seviyeye geldi. Hiç kimsenin forması garanti değil. Bu rekabeti yaratmak çok önemli. Biz bunu yarattık. Oynamayanın da oynayan kadar değerli olduğu takım oluşturacağız. Kimi hazırsa onu oynatırız. Galatasaray Avrupa şampiyonu olduğu zaman Arif ligde çok az maç oynamıştı ama o dönemin sonunda Avrupa' ya transfer oldu. Her oyuncunun mutlaka kendini hazır tutması lazım. 23 kişiden 18 yaparken zorlanıyorum. Bu beni mutlu ediyor. İlk yarıda bu yoktu. Kötü oyuncuyu oynatmaya mecbur kalıyordum. Çünkü alternatifi yoktu. Bugün sayısal olarak azalmamıza rağmen alternatifli kadro oluşturduk. Oyuncularımın da beni bu konuda çok iyi anladıklarından eminim. Teknik direktör olarak, insan olarak adaletli davranmayı kendime ilke edindim. Sadece yeni transferlerin katılımıyla takım iyi sinyaller vermiyor. Diğer oyuncuların da büyük katkısı var. Takım oyununa uyum sağladıkça iyi olacaklar" dedi.

HERKES HAZIR OLMAK ZORUNDA

Doğan, geçen hafta Çağdaş' ı 18 dışında tuttuklarını ancak bundan kimsenin Çağdaş' ın kötü olduğu anlamını çıkarmaması gerektiğini de ifade ederek, "Oyuncu bazında da mantaliteyi değiştirmek istiyoruz. Futbolcunun küsme hakkı yoktur. Profesyonel futbolcu mutlaka Avrupalı meslektaşı gibi düşünmek zorunda. Yan etkenler bu çocukların mantalitelerinin düzelmesini engelliyor. Oyuncular seçimlerimden ve uygulamalarımdan rahatsız değil ve onlarla anlayışlı biçimde, huzurlu çalışma ortamı içindeyiz. Ama genç oyuncular bu tür dedikodularla oldukça yıpranır. Buna izin vermememiz gerekir" dedi.

Musampa' nın da geldiği günle bugünkü durumu arasında yüzde 100 fark olduğunu vurgulayan Doğan, "Bir haftadır gripti, karın kaslarında spazm oldu. Bugün iyi gözüken oyuncuların yarın formsuz dönemleri de olacak. Benim görevim hepsini hazır tutmak. Şu anda tüm oyuncularım 11' de oynayacak seviyede. Rakibe göre bazen ummadığınız adamlar 11 dışında kalır. Oyuncular alıştı. Çünkü mantıklı düşünmeye başladılar. Mantalite değişecek. Bu maçtan olumlu sonuçla gelirsek, Trabzonspor tam havasını yakalar. Biz bu maça önem veriyoruz. Takım oyununa çok önem veriyorum. Zaman zaman takımda aksaklıklar olacak. Ama oyucularımızla çalışarak eksiklerimizi gidereceğiz ve ideal duruma geleceğiz. Bir teknik adam kazandığı maçtan sonra eksikleri görmüyorsa bu hocanın eksikliğidir. Biz artıları cebimize koyduk, eksikleri nasıl tamamlarız onu düşünüyoruz. 3 tane oyuncunun gelmesiyle bu takımın şekli değişmedi, 23 kişinin şekli değişti. Takımın beraber hareket etmesinde bu düşünceler önemli rol oynuyor" diye konuştu.

Doğan, kendisinin ve futbolcuların alacaklarını alamadığıyla ilgili yorumları değerlendirirken de, "Sadece Trabzonspor olarak bakmamak lazım. Türkiye' nin hayat şartlarını göz önünde bulundurarak hareket etmemiz lazım. Bunların şimdi ne yeri ne de zamanı. Her takımda olduğu gibi aksaklıklar olabilir. Bunu çözeceklerine inanıyorum. Benim için ise fark etmez. Ufak tefek problemler olduğu zaman bunu çok da büyütmemek gerektiğine inanırız. Ben başka şeylerle gündeme gelmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Doğan, Trabzonspor' un dengeli bir takım olması için bazı eksiklikleri olduğunu da belirterek, "Şu anda tam istediğim seviyede değiliz" dedi. Takımda Hüseyin' den sonra ikinci kaptanlığa Hasan, üçüncü kaptanlığa ise Tolga Zengin' in getirildiğini ve bunun yönetimce de onaylandığını ifade eden tecrübeli teknik adam, takımda yaptığı oyuncu seçimlerine herkesin saygı duymasını beklediğini de vurgulayarak, "Ben buranın teknik direktörüyüm. Oynatıp oynatmama kararını ben veririm. Ama hiçbir teknik direktörün hiçbir oyuncuya duygusal davranma hakkı yoktur. Bindiği dalı kesmez teknik direktör. Avrupa' da önemli takımlar 3 – 5 kişi değiştiriyorsa, biz de öyle olacağız. Biz ilk yarıda rekabetli bir takım oluşturamadık. Bazı mevkilerde fazla oyuncu vardı, ama bazılarında oyuncu azlığı vardı. İstikrar olursa Türkiye' de her teknik direktör başarılı olur. Türkiye' de de inşallah bu yapı değişecek. Bazı takımlar iki haftalığına teknik direktör değişiyor. Bu dünyada kabul gören bir şey değil. İstikrarda karar vermenin Türk futboluna çok faydası var" dedi.

İSPANYOLLAR BORCUNU ÖDEDİ

Trabzonspor, Fabiano Eller' in satışı nedeniyle İspanyol Kulübü Atletico Madrid' den alacağı bonservis ücretinin ikinci taksitini de tahsil etti. Ara transferde 1 milyon euroya Aletico Madrid' e satılan Eller için İspanyollar bir süre önce gecikmeli olarak 450 bin euroluk ilk taksiti yatırmışlardı. Madrid kulübü yöneticileri, dün de 550 bin euroluk ikinci taksiti göndererek, bonservis bedelinin tümünü ödemiş oldu. Trabzonspor' un, Eller' in transferinden gelen parayla, Çek kulübü Sparta Prag' a Tomas Jun' un transferinden doğan borcunun son bölümünü ödeyecek ve bu borcu kapatacak. Bordo – mavililer, bugüne kadar Tomas Jun için Sparta Prag' a 3 milyon 450 bin avro ödediler. Trabzonspor' da forma giydiği dönemde başarılı olamayan Jun' un, hala eski takımı Sparta Prag' da kiralık olarak forma giydiği ve sezon sonunda bordo – mavilileri döneceği belirtildi.

DENİZLİ SEFERİ YARIN

Trabzonspor, Pazar günü deplasmanda oynayacağı Denizlispor maçı için yarın Denizli' ye gidecek. Sabah saat 09.20' de Sun Ekspres Havayolları' na ait tarifeli uçakla İzmir' e uçacak olan Trabzonspor, buradan otobüsle Denizli' ye geçip, son antrenmanını yapacak ve maç saatini beklemeye başlayacak. Bordo - mavililer, Pazar günü 16.00' da oynanacak maçın ardından saat 21.00' de THY' ye ait özel uçakla Denizli' den Trabzon' a dönecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title