Haberler

Zeki Sezer: "Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesi Diyalog Çok Önemli"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesinde Siyasette Diyaloğun Çok Önemli Olduğunu Belirterek, "Girişimcisi ile, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, Siyasetçisiyle Çeşitli Kesimlerin El Ele Verip Birbirlerini Anlamaları, Diyalog İçinde Olmaları Gerektiğini Düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesinde Siyasette Diyalogu Çok Önemli Buluyorum" Diye Konuştu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyasette diyalog çok önemli" dedi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazım Sesli ve Yönetim Kurulu üyelerini DSP Genel Merkezi'nde kabul ederek görüşen Sezer, sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret ederek, TÜGİK'in başarılı olacağına inandığını söyledi.

Sezer, "Girişimcisi ile, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasetçisiyle çeşitli kesimlerin el ele verip birbirlerini anlamaları, diyalog içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyasette diyalogu çok önemli buluyorum" diye konuştu.

DSP olarak inançlara saygılı laiklik anlayışı ile toplumun her kesimini kucaklayacak bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal adaletin gerçekleştirilmesi için her türlü mücadeleyi öteden beri Ecevit'in önderliğinde vermiş bir parti olarak sosyal adaleti zenginlikte geliştirmek gerektiğine inanıyoruz. Bu yönüyle üretimi, yatırımı başlıca hedef olarak görüyoruz."

Sezer, Ecevit'ten devraldıkları felsefeyi daha ileriye, yeni ihtiyaçlara göre yeni yapılara taşımakta kararlı olduklarını kaydetti.

BASKI DEĞİL, TAM DEMOKRASİ

Son günlerde basına baskı yapılmasının çok konuşulur olduğunu belirten Sezer, "Bu, Türkiye'nin hak etmediği bir şey" dedi.

Yazar Emin Çölaşan'la ilgili bir tartışmanın da gündeme geldiğini anımsatan Sezer, "Basına baskı kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.

ANKA Ajansı'nın İstanbul bürosundan bilgisayarların hard disklerinin çalınması olayına da değinen Sezer, "Belli ki bu adi bir hırsızlık, ekonomik bir hırsızlık değil. Değerli şeyleri almamış, hard diskleri almışlar. Bu, yine basına, haber alma özgürlüğüne dönük bir olumsuz girişim. Bunun da tüm sonuçlarıyla aydınlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye, baskıdan değil, tam demokrasiden yarar sağlar" diye ekledi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazım Sesli de TÜGİK'in 6 federasyon, 45 dernek ve 4900 iş adamını temsil ettiğini söyledi. Genç iş adamlarının siyasette de aktif rol oynamaları gerektiğine inandıklarını belirten Sesli, "Umarız mevcut ve yeni yetişen siyaset adamlarımız, kendilerine 'Ecevit modeli'ni örnek alarak, ülkemizi geleceğe daha güvenle taşırlar. Türkiye, siyasette dürüst ve temiz siyaset anlayışının özlemini duymaktadır" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title