Haberler

Yurttaki 2 Görevli Şiddete Maruz Kaldı

Bursa'da Hırsızlık Yaptırıldığı İçin Mahkeme Kararıyla Devlet Koruması Altına Alınıp Yuvaya Verilen 3 Roman Kız Çocuğu, Şekerlik Fırlattıkları Görevli Hemşireyi ve Eğitimciyi Yaraladı.

Bursa'da hırsızlık yaptırıldığı için mahkeme kararıyla devlet koruması altına alınıp yuvaya verilen 3 Roman kız çocuğu, şekerlik fırlattıkları görevli hemşireyi ve eğitimciyi yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa'da hırsızlık yaptıkları için çocuk polisi tarafından sevk edildikleri mahkemece koruma altına alınmasına karar verilen Roman çocukları G.Ş. (10), ablası D.Ş. (12) ve G.D. (11), dün akşam saatlerinde yuvadan kaçma girişiminde bulundu. Çocuklara engel olmak isteyen nöbetçi hemşire ve çocuk eğitim uzmanı, çocukların fırlattıkları madeni şekerlikle kül tablasının isabet etmesi sonucu yaralandı.

Olayı fark eden yuva bekçisinin ihbarıyla olay yerine gelen güvenlik güçleri, çocukları alarak tekrar Çocuk Şubesi'ne, 2 görevli de Bursa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Adli doktorun darp ve saldırıya uğradıklarına ilişkin rapor tutmasının ardından kurum doktorunca da muayene edilen hemşireye 10 gün, eğitimciye ise 3 günlük iş göremez raporu verildi.

Bursa Sosyal Hizmetler İl Yuvası'ndan kaçmak isteyen çocukların saldırısı sonucu yaralanan hemşire, "Biz bu çocukları ayrı bir odada tutuyoruz, grup odalarına almıyoruz. Grup odalarına girmiş olduklarını gördüm ve onları çıkarmaya çalıştım, bana terlik fırlatıp küfrettiler, daha sonra güvenlikle birlikte dışarıya çıkardık. Sonra güvenlikle beraber çocukları içeriye aldık. O arada tekrar saldırdılar güvenlik çocukları 3 kişi oldukları için tutamadı. Gondol gibi olan şekerliği yüzüme fırlattılar. 16, 17 yaşındalar ama kimliklerinde 11-12 görünüyorlar, böyle oldukları için de yaptıkları fiiller suç sayılmıyor. Suçlu çocukları, masum kimsesiz çocukların içerisine bırakıyorlar, onları kız çocuklarını kışkırtırken gördüm. Kız çocuklarına küfür öğretip çocukları olumsuz yönde etkiliyorlardı. Ben onları uyardığımda bana sen kim oluyorsun, devlet bizi koruyor diye cevap verdiler. Bunlar tedbir kararlı suç işliyor ama tutuklanamadıkları için yurda getiriliyor. Çoğu dillerinin altına jilet saklayıp geliyor, diğer çocuklar için büyüt tehdit oluşturuyorlar" diye konuştu.

(UU-MŞ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title