Haberler

Yükte Hafif Pahada Ağır İhracat

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "İhracatta hedeflerimize ulaşabilmemiz için yükte hafif pahada ağır ürünleri üretmeli ve ihraç etmeliyiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savunma sanayi üretiminin, Türkiye'nin 2023 yılındaki ihracat hedeflerine ulaşılabilmesi için büyük önem taşıdığını belirterek, "İhracatta hedeflerimize ulaşabilmemiz için yükte hafif pahada ağır ürünleri üretmeli ve ihraç etmeliyiz" dedi.

Yılmaz, Çorum'da Organize Sanayi Bölgesi, Valilik, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bakan yılmaz, ziyaretlerinin ardından Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nca

(TSO) Anitta Otel'de organize edilen programda, sanayicilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yılmaz, yemekte yaptığı konuşmada, birçok ilde görmediği girişimcilik ruhunu Çorum'da gördüğünü ve Çorum'un geleceğiyle ilgili umutlarının daha da arttığını ifade etti.

Çorum'un 2023 hedeflerinin çok büyük olması gerektiğinin altını çizen Bakan Yılmaz, "2023'te 2 milyar dolarlık ihracat yapabilmemiz lazım. Çorum'la 500 milyar dolarlık ihracat yapacağız, 2 trilyon dolar da milli gelirimiz olacak. 500 milyar dolarlık ihracat yapabilmek için de bizim katma değeri çok fazla olan ürünler üretmemiz lazım" diye konuştu.

Savunma sanayi ürünlerinin, katma değeri yüksek olan ürünlerin başında geldiğini dile getiren Bakan Yılmaz, "Türkiye'nin yıllık ihracatı 150 milyar dolar. Kilogram başına ihracat hedefimiz 1,5 tona tekabül ediyor. Almanya'da bu oran 5 ton civarında. Yani biz kilogramımızı Almanya'dan 3 kat daha ucuza satıyoruz. İhracatta hedeflerimize ulaşabilmemiz için yükte hafif pahada ağır ürünleri üretmeli ve ihraç etmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

Kore'deki helikopter ihalesine Türk üretimi olan ATAK Helikopteri ile katıldıklarını ve iki ABD şirketi ile Türkiye'nin son aşamaya kaldığını ve nihai kararın beklendiğini anımsatan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Eğer ihaleyi kazanırsak üreteceğimiz helikopterin bir kilogramını 5 bin dolara satmış olacağız. Fırlatılması için Çin'e gönderdiğimiz Göktürk-2 uydusu 400 kilogram ağırlığında ve 120 milyon dolara mal oldu. Bu uydumuzun kilogramı da 200 bin dolara geliyor. Şimdi ürettiğimiz bir ürünün kilogramı 540 dolar, eğer ATAK'ı ihraç edersek kilogramı 5 bin dolar ve Göktürk-2 gibi bir teknoloji şaheseri ihraç edersek de kilogramı 200 bin dolara denk geliyor. İşte yükte hafif pahada ağır olan sanayi ürünleri bunlardır. Biz bunları üretmeyi hedefliyoruz."

-"Ya yol aç ya da bir yol bul"-

Çorum'da savunma sanayine yönelik üretim için potansiyel bulunduğunu ve başta Hitit Üniversitesi olmak üzere yapılacak çalışmalara Savunma Sanayi Müsteşarlığı olarak destek vermeye hazır olduklarını belirten Bakan Yılmaz, el birliği ile hedeflenen başarıların yakalanabileceğini vurguladı.

Bakan Yılmaz, "Güzel bir söz vardır: 'Ya yol aç ya da bir yol bul' diye. Biz Savunma Sanayi Müsteşarlığı olarak Çorum'a yol açmaya hazırız" dedi.

2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 5 olarak hedeflendiğini anımsatan Bakan Yılmaz, Çorum, Kayseri ve Eskişehir gibi illerin bu oranı 2012 yılında yakaladığına dikkati çekti.

Bakan Yılmaz, 150 milyon doların üzerinde ihracatı bulunan Çorum'un demiryolunu hak ettiğini belirterek, Çorum'un demiryolu konusundaki beklentisini dile getireceğini kaydetti.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da Çorum sanayisiyle ilgili bilgiler vererek, Bakan Yılmaz'dan, Çorum'un savunma sanayi üretiminden pay alması ve kente demiryolu getirilmesi konusundaki çalışmalara destek vermesini talep etti.

Konuşmaların ardından TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Vali Sabri Başköy ile birlikte Bakan Yılmaz'a üzerinde Hitit figürü bulunan bir vazo hediye takdim etti.

Muhabir: Gazi Nogay - Ferhat Barulay / İsmail Çimen

Yayıncı: İbrahim Uyar - ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Türkiye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title