Haberler

Yılın Son Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı Bu Hafta

Yılın Son Milli Güvenlik Kurulu (Mgk)toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkanlığında 28 Aralık Cuma Günü Yapılacak.

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK)toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında 28 Aralık Cuma günü yapılacak.

MGK toplantısına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kurul üyeleri katılacak.

Resmi gündemi henüz kesinleşmemesine karşın, MGK'da, 17 Ekim'de Meclis'ten geçen tezkere çerçevesinde 28 Kasım'da TSK'ya verilen yetkiye dayanılarak biri kara ikisi de hava olmak üzere Irak'ın kuzeyine yönelik yapılan üç geniş kapsamlı sınırötesi operasyon ve bu operasyonların sonuçlarının değerlendirilmesi bekleniyor.

MGK'da, Genelkurmay Başkanlığı'nın operasyonların sonuçları ile iç ve dış yansımalarına ilişkin Kurul üyelerine geniş kapsamlı bilgi vermesi bekleniyor.

MGK toplantısında, sınırötesi operasyonların yanı sıra Irak'ın kuzeyine yönelik ekonomik, siyasi ve diplomatik tedbirler ve girişimlerin de masaya yatıracağı bildirildi. Bununla bağlantılı olarak Hükümetin de dağdaki terör örgütü üyelerinin "eve dönüşünü" sağlayacak yasal çalışmalar hakkında da Kurula bilgi sunması bekleniyor. Bu çerçevede, toplantıda Hükümetin üzerinde çalıştığı belirtilen TCK'nın 221 maddesi ile buna bağlantılı olarak bazı yasalarda yapılacak düzenlemelerin de gündeme geleceği kaydedildi.

Öte yandan, 17 Ekim'de Meclis'ten tezkerenin geçmesinin hemen ardından yapılan 24 Ekim'deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar ve sonuçlarının da ele alınması bekleniyor. 24 Ekim'deki MGK bildirisinde "Teröre gereken yanıtın verileceği"nin altı kararlılıkta çizilmişti. MGK'nın bu toplantısı sonrasında yayınlanan bildiride, "TBMM'nin 17 Ekim'de kabul ettiği hükümet tezkeresi çerçevesinde alınması gereken siyasi ve askeri tedbirlerin görüşüldüğü" belirtilmişti. Bildiride, "Bölgede bölücü terör örgütünü doğrudan veya dolaylı şekilde destekleyen gruplar üzerinde öncelikle alınması gereken ekonomik tedbirlere ilişkin olarak Bakanlar Kurulu'na tavsiyede bulunulması kararı alınmıştır" denilmişti.

Bu toplantının ardından, 5 Kasım'da Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Başkan Bush ile görüşmesi gerçekleşmiş, 28 Kasım'da da TSK'ya sınırötesi operasyon konusunda Cumhurbaşkanı Gül'ün de onayladığı yetki verilmişti. Hemen ardından da TSK Irak'ın kuzeyine önce kara, sonra da havadan geniş kapsamlı üç ayrı ve bunları izleyen küçük çaplı operasyonlar düzenlemişti.

MGK'nın 28 Aralık'ta yapılan yılın son toplantısında, 24 Ekim'deki bildiriye de yansıyan, Irak'ın kuzeylindeki terör örgütü PKK'yı destekleyen gruplara yönelik alınması gereken ekonomik ve siyasi tedbirler konusunda Başbakanlığ'ın yaptığı çalışma da masaya yatırılacak. MGK'nın Bakanlar Kurula tavsiye niteliğindeki kararlarının sonuçları irdelenecek.

MGK toplantısında ayrıca, iç ve dış gelişmeler ile Avrupa Birliği ve sözde Ermeni iddialarına ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmelerin de yapılması bekleniyor. (ANKA)

(ÜNS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title