Haberler

Yurtta Kış

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, bin 173 köye ulaşım sağlanamıyor.

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, bin 173 köye ulaşım sağlanamıyor.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 391 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Bahçesaray, Çukurca-Şırnak, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Başkale, Yüksekova-Dağlıca, Yüksekova-Esendere, Şemdinli-Alan, Yüksekova-Hakkari, Şemdinli-Derecik, Muş-Kulp, Soğuksu-Sağınlı, Ahlat-Malazgirt, Ahlat-Karahasan, Adilcevaz-Karahasan, Bitlis-Geyikpınar, Gürpınar-Kırkgeçit, Gürpınar-Yalınca, Gürpınar-Kanlıdere ve Bitlis-Yolcular ayırımı Soğuksu yollarının kar ve tipi nedeniyle kapandığını bildirdi.

Bahçerasay-Hizan ile Gürpınar-Çatak yol ayırımı Narlı karayolunun da çığ nedeniyle kapandığını belirten yetkililer, yolların tekrar ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise gün içerisinde havanın çok bulutlu, il genelinde kuvvetli ve yoğun olmak üzere aralıklarla kar yağışının devam süreceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Yetkililer, ayrıca kuvvetli buzlanma, don ve çığ olaylarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

İl merkezi ve Saray ilçesi dışındaki tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle, eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle uçak seferlerinin de etkilendiğini bildiren Ferit Melen Havalimanı yetkilileri, Anadolu Jet'in Van-Ankara, Ankara-Van uçak seferlerinin iptal edildiğini, SunExpres'in ise Antalya'dan gelen uçağının bölgedeki hava koşulları nedeniyle iniş yapamadığını ve Antalya'ya geri döndüğünü kaydetti.

-Bitlis-

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 300 köy yolu ulaşıma kapandı.

Valilikten alınan bilgiye göre, kentte dünden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 300 köyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi. Açıklamada, ekiplerin acil durumlara müdahale için hazır bekletildiği belirtildi.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezinde kar kalınlığının 2 metre 30 santimetre olarak ölçüldüğünü, bu oranın yüksek kesimlerde 3 metreyi bulduğunu ifade etti. Yetkililer, çığ uyarısında bulundu.

Öte yandan Bitlis-Hizan, Bitlis-Mutki, Hizan-Bahçesaray yollarının ulaşıma kapalı olduğu, Güroymak-Tatvan karayolunda ise sis ve yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ifade edildi.

Kentte belediye ve karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Yollarda, polis ekipleri sağlıklı geçişleri sağlamaya çalışıyor.

-Hakkari-

Hakkari'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, 132 köy ve 375 mezra ile ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi.

İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, kentte 4 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentte, kar kalınlığının 1 metre 56 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi. Öte yandan yağışın devam etmesi nedeniyle, yollar ulaşıma açılamadı. İlde 15 mahalle yolu ile ana caddelerdeki yol açma çalışması durma noktasına geldi.

-Muş-

Muş'ta 350 köyle ulaşım sağlanamazken, il genelinde eğitime bugün de ara verildi.

İl Özel İdaresi Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır, bütün ekiplerin karla mücadele çalışmaları için seferber olduğunu söyledi.

Çakır, tipi ve kar yağışı nedeniyle çalışmalara ara verildiğini belirterek, acil müdahale gerektiren durumların dışında herhangi bir çalışma yapılamadığını bildirdi.

Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Şükran Yücel - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Hakkari Bitlis Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title