Haberler

Yrd. Doç. Kemal Türker, Vefat Etti

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Kemal Türker (64) vefat etti.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kemal Türker (64) vefat etti.

Türker için GOÜ Kampüsü'nde tören düzenledi. Törende konuşan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türker'in konuşmasını ve susmasını bilen bir beyefendi olduğunu söyledi.

Şahin, "Hastalığını doğal bir şekilde kabul eden nadide insanlardan birisidir. Kendisini yoğun bakımdayken ziyaret ettim. Tabii bir hekim olarak her şeyin farkındaydım ama sanki o bizi teselli etme niyetiyle 'Hocam her şey yolunda. Arkadaşlar ellerinden geleni yapıyorlar' dedi. Ama biz biliyorduk ki yapabilecek çok fazla bir şey yok. Ben hepimize başsağlığı diliyorum. Acımız sonsuz" dedi.

Türker'in öğrencilerinden Şaden Aybek ise "Çok acılıyız, aniden gelen, zamansız gelen bir ayrılık bu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi için ve bizim için yeri doldurulamayacak bir hocamızdı. Hocamızdan eğitim adına, sanat adına, hayat adına birçok şey öğrendik. Kendisi hastalığının en zor döneminde bile eğitime hiç ara vermeden, gece-gündüz demeden çalışan, işine ve öğrencilerine aşık bir öğretmendi. Benim meslek babamdı, içimdeki acı gerçekten çok büyük. Seni hiçbir zaman unutmayacağız. Ben Almuslu'yum, 4 yıl boyunca Kemal hocam benden Almus'un resimlerini yapmamı istedi. Almus sergisini açacağım ve bu sergi Kemal Türker adına olacak" diye konuştu.

Aybek, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Törene, Türker'in ailesi, mesai arkadaşları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törenin ardından Türker'in cenazesi, Ali Paşa Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Erenler Mezarlığı'na defnedildi.

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Ahmet Ekici - TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Almus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title