Haberler

Yöresel Ürünlere Markalaşma Desteği

(TKDK) tarafından kentteki yöresel ürünlerin markalaşması için destekleme verileceği bildirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

(TKDK) tarafından kentteki yöresel ürünlerin markalaşması için destekleme verileceği bildirildi.

TKDK'dan yapılan yazılı açıklamada, yerel potansiyel ve kaynaklara dayalı olarak kırsal ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, kırsal çevrenin, doğal ve kültürel varlıkların korunarak geliştirilmesi suretiyle toplumun refahının artırılması amacıyla Avrupa Birliği (AB) hibe desteklerinden girişimcilerin büyük oranda faydalandırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Hibe destekleriyle yerel işletmelerin bina yapımı, makine -ekipman alımı yapabileceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlara yer verildi:

"Hatay yerel bitki ve gıda çeşitliliği açısından büyük bir zenginliğe sahip. Ancak bu ürünler işleme ve pazarlamada piyasada değerinin altında işlem görmektedir. Özellikle iç ve dış pazarlarda yüksek talebi olan Hatay'a özgü zeytin, nar, defne sabunu, zahter, salça, peynir ve tatlı çeşitlerinde markalaşmaya önem verilerek bu sayede hijyen, kalite ve fiyat açısından standart oluşturulması sağlanacaktır. Böylece üreticiler ürünlerini toptan olarak elden çıkarmamış olacak, tüketiciler de birinci elden güvenebilecekleri ve sürekli temin edebilecekleri bir marka bulmakta zorluk çekmeyeceklerdir. Hatay adıyla neredeyse özdeşleşmiş defne sabunu ve yağı üretimi işleme ve pazarlama yatırımlarına, ayrıca yine ilimizde uygulanan ve potansiyeli olan ipek böcekçiliği, süs bitkileri yetiştiriciliği, balıkçılık arıcılık bal paketleme ve kırsal turizme yönelik yatırımlar da kurumuz tarafından destek verilecektir."

Açıklamada, hibe desteği başvurularının 19 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title