Haberler

Yetenek Engel Tanımıyor

Buca Engelliler Parkı'nda Açılan Sergiyle Engelliler Tarafından Yapılan El İşi Ürünler ile Halkın Beğenisine Sunuldu.

Buca Engelliler Parkı'nda açılan sergiyle engelliler tarafından yapılan el işi ürünler ile halkın beğenisine sunuldu. Engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte şiirler okundu şarkılar söylendi. Buca Belediyesi Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi, İlçe Milli Müdürlüğü, ÇÖYDER Buca Şubesi ve Buca İlçesi Özel Rehabilitasyon Eğitim Merkezleri işbirliği ile açılan sergide resim, takı tasarım ve bazı el işi ürünler yer aldı.

Sergi açılışında Çocuk engelli eğitim grubundan 70 kadar öğrenci koro halinde şarkı söyledi. Koro üyelerinin solo olarak söylediği şarkılar açılışa katılanlardan alkış aldı. Duygularını şiire döken ortopedik özürlü Osman Nuri Aytekin'in 'Kaderimmiş onu da anladım' ve 'Anneler günün kutlu olsun' isimli şiirleri müzik eşliğinde okundu.

ÇÖYDER Buca Şube Başkanı Ayşegül Bayrak Sarıçam engellilerin kanayan yarası olan istihdam üzerinde duran bir konuşma yaptı. Aytekin, 'Bakıma muhtaç olan engelliler yalnız kaldıklarında barınma problemi ile karşı karşıya kalıyor. Ayrıca en büyük problemlerimizden biri de istihdamdır. Daha fazla iş olanağı yaratılmasını istiyoruz' dedi.

Herkesin engelli adayı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Hepimiz engelli adayıyız. Buradan çıkarken engelli olmayacağımızı kimse söyleyemez. Engelliler Parkı'nın gördüğü ilgi gösteriyor ki bu tip sosyal projeler Buca'nın, hatta İzmir'in her tarafına yapılmalı. Dostlarımız kolaylıkla bu alanlara ulaşabilmeli. Önemli olan engellerin kaldırılmasıdır" diye konuştu. İstihdam konusuna da değinen Başkan Şeboy, "'Ürettiklerinizi Buca'da açılan Üretici Kadınlar Pazarı'nda satabilirsiniz. Bu şekilde el emeğiniz değer kazanırken aile bütçesine de katkı yapmış olursunuz" dedi. Açılışı yapılan serginin, engelliler haftası olarak kutlanan 10-16 mayıs tarihlerinde ziyarete açık olacağı bildirildi.

(YK) 11.05.2008 13:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title