Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Doğru

Tokat Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: "Zorunlu bağış alınması artık pratikte çok mümkün değil. Nüfusa göre kayıt sistemi esas alınarak her çocuğumuz otomatik olarak Bakanlığımız tarafından okullara yerleştirildi"

Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, zorunlu bağış alınmasının yeni sistemle pratikte çok mümkün olmadığını belirterek, "Nüfusa göre kayıt sistemi esas alınarak her çocuğumuz otomatik olarak Bakanlığımız tarafından okullara yerleştirildi" dedi.

Yazıcı, makamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kayıt ücretleri konusunda herhangi bir zorlama yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Yazıcı, Tokat'ta kayıt esnasında zorla bağış istendiğine dair kendilerine herhangi bir sorunun iletilmediğini söyledi.

Zorunlu bağış alınmasının pratikte de çok mümkün olmadığını dile getiren Yazıcı, "Nüfusa göre kayıt sistemi esas alınarak her çocuğumuz otomatik olarak Bakanlığımız tarafından okullara yerleştirildi. Herhangi bir kayıt işlemi ve buna bağlı olarak talep edilecek bir bağış söz konusu değil" dedi.

Yazıcı, resmi ve özel okullarda öğrenci velilerinin yüzde 50'sinden fazlasının talep etmesi halinde resmi kıyafete geçilebileceği yönünde bir yönetmelik değişikliği yapıldığını da hatırlattı.

Okula kayıt yaşı konusunda yapılan yönetmenlik değişikliğine de değinen Yazıcı, "Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe ile, 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir" şeklinde konuştu. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title