Haberler

Yarışmada Dereceye Giren Kadın Çiftçilere Çamaşır Makinesi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca Düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Adlı Bilgi Yarışmasının Gaziantep'te Yapılan Bölge Finalinde 3. Olan Mersin'in Erdemli İlçesinin Tapureli Köyü Ekibi, Çamaşır Makinesiyle Ödüllendirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının Gaziantep'te yapılan bölge finalinde 3. olan Mersin'in Erdemli ilçesinin Tapureli köyü ekibi, çamaşır makinesiyle ödüllendirildi.

16 Mart'ta Mersin'de yapılan ilçeler arası elemelerde birinci olarak Mersin'i 13 Nisan'da Gaziantep'teki bölge finalinde temsil etmeye hak kazanıp, buradaki yarışmada 3. olan Emine Öğer ve Teslime Özgür'den oluşan Tapureli köyü ekibine, Kaymakamlık'ta düzenlenen törenle çamaşır makinesi hediye edildi.

Ödüllerin teslim belgelerini yarışmacılara veren Kaymakam İsmail Demirhan, "Yarışmalarda köylerini, ilçemizi ve ilimizi Gaziantep'te başarıyla temsil eden kadın çiftçilerimiz, köylerinde örnek çiftçi olacaklardır" dedi.

Çiftçi kadınlara başarılarından dolayı övgülerde bulunan Demirhan, "Bu işi bırakmanızı istemiyoruz. Çağdaş ve bilinçli olarak çiftçilik yapacak insanlara ihtiyacımız var. Bizlere düşen görev, köylülerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmak, destek olmaktır" diye konuştu.

İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun da, Tapureli köyünün, Erdemli'de en fazla açıkta domates üretilen köy olduğunu belirterek, çiftçi kadınların köylerinde başarılı tarımsal üretim çalışmaları yapacaklarına inandığını kaydetti.

(Oİ-MT-MT-Y)

23.05.2007 10:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title